Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sredstva za poljoprivredu
  • 06.12.2019. 08:00

Narednih godina veća sredstva za poljoprivredu?

Predloženom izmjenom ovog zakona stiču se uslovi za osiguravanje većih sredstva za poljoprivredu u budžetima narednih godina.

Foto: Pixabay/Capri23auto
  • 100
  • 15
  • 0

Federalna vlada na posljednjoj je sjednici utvrdila Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o novčanim podrškama u poljoprivredi i ruralnom razvoju, koje predviđaju izdvajanje za poljoprivredu od tri do šest posto poreznih i neporeznih prihoda, koji ne obuhvataju doprinose za penzijsko i invalidsko osiguranje, budžeta FBiH i uputila ga u parlamentarnu proceduru po hitnom postupku.

Predloženom izmjenom ovog zakona stiču se uslovi za osiguravanje većih sredstva za poljoprivredu u budžetima narednih godina. Dosadašnja formulacija stvarala je nedoumice o tome šta se ustvari smatra ukupnim primicima u odnosu na budžet. 

Nova formulacija člana 3. stav (2) otklanja ove nedoumice i jasno precizira da je visina novčanih sredstava određena procentualno u odnosu na prihode budžeta Federacije BiH, koji ne obuhvataju doprinose za penzijsko i invalidsko osiguranje kao i tekuće transfere i donacije.


Tagovi

Sredstava za poljoprivredu Federalna vlada Novčane podrške Poljoprivreda Ruralni razvoj


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.