Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kreditiranje agropoduzetništva
  • 08.09.2015. 17:50

Novi kreditni program agro poduzetništva!

Primorsko-goranska županija priprema novi kreditni program "Poduzetnik u poljoprivredi", kojim će se osigurati ukupno 20 milijuna kuna kreditnog potencijala, a korisnicima kredita subvencionirati četiri posto kamata.

Foto: depositphotos.com, vision.si
  • 437
  • 47
  • 0

Primorsko-goranska županija priprema novi kreditni program "Poduzetnik u poljoprivredi", kojim će se osigurati ukupno 20 milijuna kuna kreditnog potencijala, a korisnicima kredita subvencionirati četiri posto kamata, najavili su iz županijske uprave.

Na ukupni iznos dodijeljenih kredita, u proračunu županije treba osigurati 5,26 milijuna kuna za pokriće kamata u razdoblju od 12 godina, što je i maksimalni broj godina za otplatu kredita iz ovog programa, ističu iz županije.

Osiguranje sredstava za subvenciju kamata

Program će se provoditi u suradnji s nekoliko komercijalnih banaka, a javni poziv za korisnike kredit bit će objavljen nakon što Županijska skupština usvoji odluke o osiguranju sredstava za subvenciju kamata, najavljuju iz Primorsko-goranske županije.

Cilj kreditnog programa "Poduzetnik u poljoprivredi" je unapređenje prerade poljoprivrednih proizvoda omogućavanjem povoljnih kredita.

Ulaganje u modernizaciju

Krediti će biti namijenjeni ulaganjima u modernizaciju postojećih pogona, uvođenju novih tehnologija, za proširenje i izgradnju gospodarskih objekata, ulaganja u prerađivačke kapacitete, za prostore za degustaciju i prodaju pretežno vlastitih proizvoda u sklopu vlastitih proizvodnih pogona te za nabavu poljoprivredne opreme ili pojedinih dijelova opreme za preradu.

Korisnici kredita moći će biti mikro, mali i srednji poduzetnici koji imaju sjedište i ulažu na području Primorsko-goranske županije. Prednost prilikom odabira projekata za odobrenje kreditnih sredstava imat će poduzetnici kojima je odobreno sufinanciranje investicijskih projekata iz sredstava hrvatskih ministarstava, odnosno iz Europske unije.

Foto: depositphotos.com, vision.si


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Kreditni program Poduzetnik Poljoprivreda Primorsko-goranska županija Osiguranje sredstava Subvencija Prerada proizvoda Ulaganja Modernizacija Proizvodni pogoni


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prijedlog za vikend! Muzej bećarca u Pleternici mjesto je na kojem ćete puno naučiti, zabaviti se, vratiti u prošlost, uz pomoć tehnologije postati i sami bećaruša ili bećar, otkriti kakve veze ima bećarac i repanje... Ma ovo je zabava za č... Više [+]