Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Školski medni dan
  • 26.05.2020. 16:30

Otvoreno je savjetovanje za Školski medni dan

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje na temu Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka za 2020. godinu.

Foto: Jumpstory
  • 118
  • 17
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje na temu Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka za 2020. godinu.

Cilj programa je promocija meda proizvedenog na hrvatskim pčelinjacima koji se pakira u Nacionalnu staklenku, podizanje razine znanja o važnosti meda kao sastavnog dijela pravilne i nutritivno povoljnije prehrane uz povećanje unosa u prehranu djece te educiranje učenika o važnosti pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost.

Savjetovanje kao i sve infomacije o njemu možete pronaći ovdje.

Prihvatljivi korisnici ovog Programa su osnivači školskih ustanova koji su se prijavili na objavljeni Javni poziv i koje je odlukom odobrila Agencija za plaćanja. Kako naglašavaju iz Ministarstva, svi osnivači školskih ustanova su odgovorni za izradu popisa škola, broja učenika koji će sudjelovati u Programu te za odabir dobavljača meda.

Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka za 2020. godinu, organizira se u prvim razredima osnovnih škola u Republici Hrvatskoj, u školskoj godini 2020./20 21. na dan 07. prosinca 2020. godine povodom obilježavanja Sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara.

Kod njih je školski medni dan - svaki dan!

"Učenicima prvih razreda osnovnih škola dodijelit će se med zapakiran u Nacionalnu staklenku volumena 370 mL, a Ministarstvo poljoprivrede izradit će i u osnovne škole na području cijele Republike Hrvatske distribuirati različite priručne i edukativne materijale opće vidljivosti sa znakom Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka“, stoji u savjetovanju.

Podsjećamo, Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka održan je prvi puta 7. prosinca 2018. godine i polučio je veliki interes javnosti te veliko zadovoljstvo svih koji su sudjelovali u Programu , a posebice učenika prvih razreda osnovnih škola. S jednako dobrim uspjehom održan je i 2019. godine, a u dvije godine njegova održavanja u Programu je sudjelovalo ukupno 826 osnovnih škola s ukupno 72.002 učenika prvih razreda kojima je dodijeljen med od 381 pčelara.

Savjetovanje je otvoreno do: 2.6.2020.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Školski medni dan Ministarstvo poljoprivrede Pčele Košnica Nacionalna staklenka


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ukrajinski izvoz žitarica je samo 1 milijun tona manji nego prošle godine

Prema Državnoj carinskoj službi, prema podacima od 17. travnja Ukrajina je izvezla 38,608 milijuna tona žitarica i mahunarki od početka sezone  2023/24, od čega je 3,749...

Više [+]