Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poplava
  • 17.07.2016. 15:00

Poplavljene oranice i vrtovi u našičkom kraju

Prometnice, kanali, okućnice, vrtovi, polja, sve je pod vodom u našičkom kraju!

Foto: nasice.com
  • 2.172
  • 110
  • 0

Prometnice, kanali, kuće, oranice - sve je poplavljeno u našičkom kraju. Našice su za kiše koja je pogodila Hrvatsku za početak vikenda, bili i grad s najvišom količinom oborina, piše nasice.com.

"S obzirom da se nalazimo na području gdje se slijevaju velike količine vode sa obronaka Krndije, nažalost su sva naselja potencijalno ugrožena i to naročito od Zoljana, Martina, sam grad Našice, Velimirovac, Markovac, Jelisavac, Vukojevci kao i druga brdska naselja", rekao je gradonačelnik Krešimir Žagar na Stožeru za zaštitu i spašavanje grada Našica.

Uz jake oborine, problem je nastao i zbog neodržavanje kanalske mreže, a radi se o stotinama kilometara samo na području grada Našica i gradskih naselja.

Sunce se vraća u novom tjednu

Pogoršalo se stanje i u Našičkoj Breznici. Najstariji mještani ne sjećaju se ovolike količine vode u poplavljenim okućnicama, vrtovima i poljima. Općina Koška tijekom jučerašnjeg dana osigurala je radni stroj koji je na nekoliko lokacija probio nepropusne mostove i barijere, ali voda i dalje navire i raste. U pomoć se zvalo i Hrvatske vode, koje šalju veliki bager, te se planira otvoriti koridor za puštanje vode na rubu šume Brezovac, a ciljem rasterećenja odvodnog kanala Lapovac i potoka Breznica.

Ovo promjenjivo vrijeme popraćeno kišom i vrlo niskim temperaturama, prema najavama meteorologa, s današnjim danom prestaje, te nam se od sutra vraćaju sunce i visoke temperature. Do kraja tjedna koji je pred nama temperatura će narasti do visokih 32°C.

Foto: nasice.com


Tagovi

Poplava Našice Kiša Kanali Oranice


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).