Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Biostimulatori
  • 01.02.2023. 12:00
  • Krapinsko-zagorska, Tuhelj

Predstavljeni novi proizvodi prilagođeni pojedinačnim kulturama u ratarstvu

Oko 350 poljoprivrednika iz različitih sektora proizvodnje okupilo se s istim ciljem – saznati kako očuvati zdravlje biljaka u stresnim uvjetima i povećati prinose.

Foto: Krume Ivanovski
  • 1.241
  • 160
  • 0

Dva dana trajala je edukativna konferencija za poljoprivredne proizvođače koji su došli s Istočne i Sjeverozapadne Hrvatske u Zagorje, kako bi saznali na koji način mogu minimizirati posljedice sve gorih klimatskih uvjeta, unaprijediti proizvodnju i po mogućnosti, ostvariti što veće prinose.

Imali su priliku vidjeti brojne primjere i rezultate pokusa provedenih na domaćim poljima u kontroliranim uvjetima, te informativne foto i video sadržaje kojima su predstavljena najnovija saznanja u zaštiti i ishrani bilja.

Događaj je organizirala tvrtka AgroChem Maks, koja ove godine slavi svoju punoljetnost, odnosno 18 godina uspješnog poslovanja u Hrvatskoj. Oni su najveći nacionalni distributer sredstava za zaštitu bilja, biostimulatora, specijalnih gnojiva, sjemena i okvašivača, a svojim asortimanom pokrivaju sve poljoprivredne kulture.

Do sada su organizirali brojna zimska predavanja, ali nikad ovako veliku konferenciju namijenjenu isključivo OPG-ovima, krajnjim korisnicima njihovih proizvoda.

Brojni ratari i stočari došli su na predstavljanje novog brenda biostimulatora i folijarnih gnojiva.

"Htjeli smo poljoprivrednike okupiti na jednom mjestu i konkretnim primjerima pokazati što mogu očekivati na svojim poljima korištenjem naše nove linije proizvoda – TORA, koja primarno odgovara potrebama hrvatskog zemljišta, našoj mikroklimi i tlima“, rekao je Filip Guščić, suvlasnik tvrtke AgroChem MAKS.

Laka implementacija u postojeće koncepte zaštite

Na prvom danu konferencije u Tuheljskim toplicama sudjelovalo je 150 poljoprivrednika sa Sjeverozapada Hrvatske, a drugi dan stigli su slavonski poljoprivrednici, njih 200-tinjak, koje je najviše zanimao rataski asortiman koji objedinjuje različite proizvode u segmentu folijarnih i vodotopivih gnojiva, te biostimulatora.

TORA pokriva apsolutno sve poljoprivredne kulture, kažu stručnjaci zaposleni u AgroChem Maksu, koji su svi redom agronomi s dugogodišnjim iskustvom u proizvodnji. Podijeljeni su po sektorima i pojedinačno savjetuju OPG-ove kako i kada praktično primijeniti određeni proizvod, koje su mu vrline, te kako ga maksimalno iskoristiti da bi pomogli biljci i ostvarili veći prinos.

To očito rade dobro jer poljoprivrednici koji su sudjelovali na konferenciji imaju samo riječi hvale za njihov rad i rezultate koje su postigli s proizvodima koje su preporučili. Jedan od njih je Krešimir Dolenčić, treća generacija poljoprivrednika iz Volodera kraj Kutine. Obrađuje 150 hektara i pokriva niz različitih kultura, od ratarskih do voćarskih, povrćarskih i vinove loze.

Krešimir Dolenčić na svojim poljima primjenjuje TORA preparate.

Lani su, kako kaže, na njihovom gospodarstvu počeli s korištenjem specijalnih gnojiva i biostimulatora, najprije u voćarstvu i vinogradarstvu, a onda ih proširili i na četiri ratarske kulture, jer su odlučili tražiti kvalitetu, a ne samo količinu. Proizvodni rezultati su bili su dobri unatoč teškoj i klimatski izazovnoj godini.

"Toplo preporučujem TORA proizvode - olakšali su nam rad, osnažili biljke i stvorili bolje uvjete za njihov razvoj. Lako se implementiraju u postojeće koncepte zaštite pa ih kombiniramo s pesticidima i fungicidima“, rekao je Krešimir Dolenčić istaknuvši da su i "cjenovno povoljniji od onih koje su do sada koristili, odnosno nisu skupi s obzirom na povratni učinak koji imaju u proizvodnji".

Ključna je bioaktiv formula

Među okupljenim poljoprivrednicima bilo je mnogo dugogodišnjih korisnika AgroChem Maks asortimana, koji su međusobno razmjenjivali iskustva i planirali proljetnu sjetvu. Vodili su se razgovori oko patentirane bioaktiv formule koja je glavni organski aktivator za pokretanje enzimskih procesa u biljnim stanicama. Ona se kombinira s drugim komponentama radi aktiviranja metabolizma biljke i bolje tolerancije na stresne uvjete, a nalazi se u svim TORA preparatima.

Agronomski stručnjaci podijelili su svoja saznanja s poljoprivrednicima.

"Najefektnijim mi se učinio ovaj novi proizvod s biostimulatorima, kojeg sam koristio na merkantilnom kukuruzu. Prošla godina doduše nije bila reprezentativna, ali učinke smo vidjeli i siguran sam da će se oni multiplicirati u ovoj godini“, kazao je Branko Kolak, predsjednik Saveza udruga hrvatskih uzgajivača holstein goveda.

Bilo mu je drago što je u publici vidio puno mladih ljudi koji će naučiti neke novosti u proizvodnji, što je, kako kaže, dobro za ukupnu poljoprivredu, poboljšanje kvalitete i količine usjeva, pogotovo u ovim teškim trenucima s kojima su poljoprivrednici suočeni.

Filip Guščić: Razvili smo specijalna gnojiva za hrvatsku poljoprivredu

Stručna pomoć poljoprivrednicima i povećanje prinosa je cilj ove tvrtke, koja raspolaže sa 14 agronomskih stručnjaka - savjetnika za proizvodnju podijeljenih u timove, a koji pokrivaju širok dijapazon znanja po pojedinačnim kulturama koje se uzgajaju u Hrvatskoj.

Ekipa AgroChem Maksa.

"To je ono što nas razlikuje od konkurencije – naši zaposlenici i asortiman prilagođen pojedinačnim kulturama. Mi imamo najširi tim dokazanih stručnjaka kojima poljoprivrednici vjeruju i koji su im u svako doba spremni pomoći, ali i najveći asortiman kada je riječ o distributerima sredstava za zaštitu i ishranu biljaka u Hrvatskoj“, zaključio je Filip Guščić na konferenciji održanoj 24. i 25. siječnja u Tuheljskim toplicama.

Pogledajte što poljoprivrednici kažu o TORA proizvodima:

 


Fotoprilog


Tagovi

TORA AgroChem maks Biostimulatori Bioaktiv formula Specijalna gnojiva


Autorica

Leticija Hrenković

Više [+]

Magistra politologije s dugogodišnjim iskustvom rada u institucijama državne i javne uprave vezanim za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj.


Partner

AgroChem MAKS d.o.o.

Trg žrtava fašizma 6, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6608 633, fax: +385 1 6608 632, e-mail: info@agrochem-maks.com web: http://www.agrochem-maks.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?