Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Savjetodavna služba
  • 31.12.2015. 12:45

Savjetodavna služba sufinancirat će se iz EU

Očekivano sufinanciranje Savjetodavne službe iz EU fondova se predviđa u razini do gotovo 30 posto, što je svakako uspjeh i predstavlja znatnu uštedu za državni proračun.

Foto: Pixsell
  • 461
  • 76
  • 0

Ravnatelj Savjetodavne službe Hrvoje Horvat, na današnjoj tiskovnoj konferenciji u Zagrebu objavio je da će se ova ustanova od 2016. godine djelomično financirati iz fondova EU. Očekivano sufinanciranje se predviđa u razini do gotovo 30%, što je svakako uspjeh i predstavlja znatnu uštedu za državni proračun.

Osim toga, ravnatelj Horvat je predstavio i novitete u savjetovanju svojih korisnika. Služba će svoje usluge predstaviti korisnicima putem tzv. Kataloga usluga, koji sadržava 90 savjetničkih paketa ovisno o vrsti proizvodnje i specifičnim potrebama svakog proizvođača.

Standardizirani savjeti za poljoprivrednike

Odabirom određenog paketa, korisnici će točno znati što mogu očekivati od savjetovanja i koju uslugu trebaju dobiti, što će dovesti do veće kvalitete rada koji će ovaj način će biti standardiziran za poljoprivrednika u svim krajevima i područjima države.

Novim programom u praćenju djelatnika Savjetodavne službe pohranjivat će se i specificirati podaci o gospodarstvima te obavljenom savjetodavnom radu (tzv. kartica gospodarstva) što će stvoriti vrijednu arhivu sistematiziranih podataka poljoprivrednih proizvođača, ali dovesti i do stalnog razvoja i poboljšanja usluga u korist korisnika.

Usluge ostaju besplatne

Osim navedenog, Služba je započela s edukacijom poljoprivrednika u sklopu strukovnog usavršavanja. Podsjetimo da su svi korisnici M10 i M11 Programa ruralnog razvoja, dužni odslušati 18 sati edukacije. Svi ostali poljoprivrednici imaju mogućnost grupne edukacije u trajanju do 60 sati o tehničkom unaprijeđenju gospodarstva, ovisno o proizvodnji s kojom se bave. Sve informacije mogu se dobiti na stranicama Savjetodavne službe ili u njihovim uredima i ispostavama. Usluge Savjetodavne službe za sve poljoprivrednika i dalje ostaju besplatne.

Foto: Pixsell


Tagovi

Savjetodavna služba Financiranje Program ruralnog razvoja Hrvoje Horvat


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kad naletim na ovakve objave, prvo na što pomislim je - Maja !! :)