Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Trovanje
  • 04.10.2022. 11:00

Šest osoba na liječenju - uhitili staricu (72) koja je prodavala otrovne gljive

Konzumirali su ih misleći da se radi o rudnjačama i lisičarkama.

Foto: Depositphotos/Baloncici
  • 538
  • 85
  • 0

Na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu hospitalizirano je šest pacijenata koji su se otrovali gljivama, priopćeno je iz te ustanove. Petero ih je iz Šapca, među kojima je četveročlana obitelj te jedna ženska osoba starosti 57 godina koja je primljena u teškom stanju, piše euronews.

Kako dalje otkriva RTS, žena je primljena s izraženim gastrointestinalnim tegobama i porastom enzima jetre od 100 posto. Obitelj također ima slične gastrointestinalne tegobe i lezije jetre. Ženska osoba iz Beograda ima gastrointestinalni sindrom i boljeg je općeg stanja. 

Tko je prodavao otrovne gljive?

Pacijenti iz Šapca su gljive nabavili kod neovlaštenog prodavača, a konzumirali misleći da se radi o rudnjačama i lisičarkama. Napominju da su gljive bile polomljene i da ih je bilo najmanje tri vrste, što otežava prepoznavanje.

Tamošnja policija uhitila je M. G. (72) zbog sumnje da je u prethodnih nekoliko dana na tržnici u tom gradu prodavala gljive od kojih je više osoba zadobilo simptome trovanja, objavio je MUP.

Ona je osumnjičena za počinjenje kaznenog djela "teško djelo protiv zdravlja ljudi", određeno joj je zadržavanje do 48 sati i uz kaznenu prijavu, bit će privedena Osnovnom javnom tužiteljstvu u Šapcu, navodi se u priopćenju. 


Tagovi

Trovanje gljivama Lisičarke Rudnjače Otrovne gljive


Autorica

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirana novinarka koja je svoju specijalnost pronašla u agro novinarstvu. U poslu i životu vodi se Nietzscheovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer