Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Program ruralnog razvoja
  • 13.08.2016. 18:00

Smanjeni troškovi i ubrzani natječaji?

Korisnicima sredstava iz Programa ruralnog razvoja smanjit će se troškovi i ubrzati ishođenje akata!

  • 3.915
  • 195
  • 0

Uprava za procjenu utjecaja na okoliš i održivo gospodarenje otpadom Ministarstva zaštite okoliša i prirode dostavila je Upravi za upravljanje EU fondom za ruralni razvoj i međunarodnu suradnju Ministarstva poljoprivrede novu Uputu korisnicima za ishođenje akata (rješenja/mišljenja) koji se odnose na okoliš i prirodu, a služe za prijavu na natječaje.

U novoj uputi u odnosu na prethodnu za određena ulaganja (nerazvrstane ceste, dječje vrtiće, vatrogasne domove, groblja i druge) ukinute su obveze ishođenja mišljenja ili provedbe ocjene o potrebi procjene utjecaja zahvata na okoliš iz razloga što takve obveze nisu utvrđene Uredbom o procjeni utjecaja na okoliš niti Direktivom 2011/92/EU.

Nema više nepotrebnih troškova

Korisnici za određena ulaganja neće imati dodatnih nepotrebnih troškova niti će morati dostavljati određenu dokumentaciju u Upravu za procjenu utjecaja na okoliš i održivo gospodarenje otpadom.

Nova Uputa služi korisnicima i tijelima koja sudjeluju u dodjeli financijskih sredstava za učinkovitije prikupljanje i kontrolu obveznih akata (rješenja/mišljenja) u natječajnoj dokumentaciji, a odnose se na zaštitu okoliša i prirode. Korisnici moraju posebnu pozornost obratiti, radi bržeg rješavanja njihovih zahtjeva, kojoj upravi dostavljaju zahtjev.

Za svako ulaganje je navedeno da li se zahtjev podnosi Upravi za procjenu utjecaja na okoliš i održivo gospodarenje otpadom ili Upravi za zaštitu prirode Ministarstva zaštite okoliša i prirode ili županijskoj upravi nadležnoj za zaštitu prirode. Također je navedeno za koja ulaganja nije potrebno ishođenje akta.

Ulaganja unutar Mjere 4, 7 i 8

Uputa se odnosi na ulaganja (za koja su sada natječaji u tijeku) u: obnovljive izvore energije (4.1.3.), konverziju degradiranih šumskih sastojina i šumskih kultura (8.5.1.), uspostavu i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture (8.5.2.), modernizaciju tehnologija, strojeva, alata i opreme u pridobivanju drva i u šumskouzgojnim radovima (8.6.1.) te u predindustrijskoj preradi drva (8.6.2.) i marketingu drvnih i ne drvnih šumskih proizvoda (8.6.3.).

Uputa se također odnosi i na Mjeru 7 za koju sada trenutno nema otvorenih natječaja, a koja se odnosi na sustave odvodnje, nerazvrstane ceste, biciklističke staze, dječje vrtiće, vatrogasne domove, groblja i drugo.


Tagovi

Program ruralnog razvoja


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.