Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Veliki požar
  • 13.07.2022. 19:00
  • Šibensko-kninska, Zaton, Rasline

Stravičan požar ne jenjava, iz Zatona i Rasline mještane evakuiraju brodicama

Na terenu u zaleđu Šibenika je 150 vatrogasaca, a angažirana je i vojska.

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
  • 782
  • 129
  • 0

Vatrena stihija u zaleđu Šibenika ne jenjava.

Kako javlja Hrvatska vatrogasna zajednica, na požaru kod Zatona trenutno je angažirano oko 150 vatrogasaca. Temeljem zapovjedi glavnog vatrogasnog zapovjednika u pripravnost su stavljeni vatrogasci iz Primorsko-goranske i Karlovačke županije, a upućeno je i 25 vojnika na čuvanje požarišta u Raslini kao i pripadnici Ličko-senjske županije s vozilima i opremom.

"Požar je zahvatio dio kuća i vozila, a puše jaka tramuntana koja otežava gašenje. Vatrogasci i zračne snage nastavljaju braniti objekte", navodi HVZ. 

Brodicama prema Bilicama trenutno se evakuiraju stanovnici Zatona i Rasline.

Evakuacija službeno nije proglašena, a svi oni koji su otišli, otišli su na svoju ruku, rekao je za Šibenik.in Danijel Mileta, načelnik Stožera civilne zaštite Grada Šibenika.

"Od punoljetnog i fizički sposobnog stanovništva očekujemo, molimo ih da budu u svojim domovima i pomognu u obrani od vatre", naglasio je za ovaj portal dodajući da je situacija nešto bolja, ali ovako ozbiljne ugroze za stanovništvo nije bilo u posljednjih deset godina

Na putu za Šibenik je i premijer. 


Tagovi

Požar Evakuacija Zaleđe Šibenika HVZ


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bila je zvijezda kampanje, a sad Milova postaje predmet inspekcije?

Krava Milova nije krava već bik, a zbog izostanka ušnih markica pa i izgleda farme na kojoj su ju zatekli, zvijezda političkog sraza ministra Olega Butkovića s predsjedni...

Više [+]