Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uginuće svinja
  • 30.06.2020. 11:20
  • Varaždinska, Kelemen

Uginulo tisuću svinja na farmi kod Varaždina - ugušile se?

Na mjesto događaja izašli su veterinari inspekcije Državnog inspektorata, koji nadziru i poduzimaju mjere i radnje u cilju zbrinjavanja lešina uginulih životinja, pojašnjava policija.

Foto: JumpStory (ilustracija)
  • 2.626
  • 239
  • 0

Zbog kvara na ventilacijskom sustavu na farmi uginulo je 1. 000 svinja, objavila je Policijska uprava varaždinska.

Do stravičnog pomora, navode, došlo je u vremenu od 27. do 28. lipnja u Kelemenu, na farmi za tov svinja u vlasništvu poduzeća iz Varaždina. 

"Kako je utvrđeno očevidom, zbog kvara na električnim instalacijama, automatska sklopka je isključila napajanje ventilacijskog sustava strujom. Zbog toga nije bilo ventiliranja i dovoda svježeg zraka u prostore u kojima su se nalazile svinje u tovu. Na mjesto događaja pristupili su veterinari Veterinarske inspekcije Državnog inspektorata, koji nadziru i poduzimaju mjere i radnje u cilju zbrinjavanja lešina uginulih životinja, utvrđivanja uzroka uginuća te isključivanja zaraznih bolesti kao uzroka uginuća", pojašnjavaju.

Policijski će službenici o nesretnom događaju, posebnim izvješćem izvijestiti nadležno državno odvjetništvo.

Požar progutao svinjogojsku farmu, izgorjelo 10.000 svinja

Podsjećamo, prije dvije godine šokirao nas je stravičan požar na svinjogojskoj farmi PIK-a Vinkovci u Andrijaševcima. Prema prvim informacijama, govorilo se o stradalih tisuću svinja. Međutim, u požaru je izgorjelo čak 10.000 svinja i praščića. 


Tagovi

Svinje Farma Uginuće Ventilacijski sustav


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]