Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministrice
  • 06.03.2020. 13:30
  • Grad Zagreb, Zagreb

Vučković i Klöckner: Poticati poljoprivedu i smanjiti birokraciju

Hrvatska i njemačka ministrica poljoprivrede Marija Vučković i Julia Klöckner, danas su u Zagrebu održale sastanak.

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
  • 760
  • 223
  • 0

Hrvatska i njemačka ministrica poljoprivrede Marija Vučković i Julia Klöckner, u petak su održale sastanak u Ministarstvu poljoprivrede na kojem su se složile da treba poticati poljoprivredu i smanjiti birokraciju. 

"Tri su točke o kojima smo se usuglasile. Prvo, poticanje poljoprivrednika koje treba opskrbiti odgovarajućim financijskim sredstvima. Drugo, poticanje poljoprivrede u njezinoj cijeloj širini, što znači da i mladim poljoprivrednicima treba pružiti priliku. Treće, visoke ambicije u pogledu zaštite okoliša i klime možemo ostvariti tako da se više usmjerimo na rezultate, a manje na procese, odnosno smanjenjem birokracije na tom putu”, rekla je njemačka ministrica za hranu i poljoprivredu Julia Klöckner.

Klöckner je kazala kako se na razini EU-a treba razmisliti o tome na koji način ekološke standarde spojiti sa Zelenim planom (Green Dealom). Dodala je kako treba pronaći način poticanja mladih poljoprivrednika i jačanja uloge proizvođača u opskrbnom lancu.

Istaknula je kako će se Njemačka na predstojećem predsjedanju Vijećem EU-a fokusirati na dobrobit životinja "kako bi i potrošači mogli prepoznati one proizvođače koji vode brigu o dobrobiti životinja”.

"Danas smo imali priliku razmijeniti mišljenja, istaknuti bitna, pa i otvorena pitanja u vezi s reformskim paketom Zajedničke poljoprivredne politike koji se odnosi na buduće nacionalne strateške programe, planove, zajedničku organizaciju tržišta te praćenje, kontrolu i izvještavanje provođenja programa kroz takozvanu financijsku regulativu”, rekla je hrvatska ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Dodala je kako su razgovarale i o ribarstvu i akvakulturi.

Vučković je rekla kako su razgovarale i o donošenju uredbe o prijelaznim pravilima koja će s obzirom na kašnjenje dogovora oko višegodišnjeg financijskog okvira osigurati neometano financiranje hrvatskih, njemačkih, svih poljoprivrednika EU-a u 2021. godini.


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Ministrice Marija Vučković Julia Klöckner Njemačka Hrvatska ZPP Zeleni plan

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer