Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Plodovi Fructus
  • 09.03.2014. 13:11

Sadnjom krastavaca do većeg profita?

Hrvatska godinama potrebe za krastavcima namiruje uvozom. Hoće li se takva situacija promijeniti?

Foto: freepik.com
  • 777
  • 75
  • 0

Tvrtka Plodovi Fructus iz Donjeg Miholjca početkom prošlog mjeseca pozvala je poljoprivredne proizvođače s područja pet slavonskih županija na sadnju krastavaca. Na poziv miholjačke tvrtke odazvao se značajan broj poljoprivrednika.

To i nije čudno budući da Plodovi Fructus svojim kooperantima osiguravaju redovit otkup i isplatu otkupljenih proizvoda, kreditiranje repromaterijalom, pa čak i obradu tla te postavljanje crnih malč folija uz kontinuirani stručni nadzor.

Izvrsna je to prilika i za mala seoska domaćinstva

Ideja za pokretanje tog posla nastala je s ciljem da se za potrebe hrvatskog, ali i inozemnih tržišta, osiguraju prinosi krastavaca s domaćih polja, navode iz Plodova Fructus. Ujedno je cilj poticati razvoj domaće poljoprivrede.

"Ovime se čak i malim seoskim domaćinstvima omogućuje da na svojim zemljištima osiguraju dobru i sigurnu zaradu. Potreba hrvatskog tržišta za krastavcima ne može se namiriti iz domaćeg uzgoja, već se oni godinama moraju uvoziti. Malo je poznato da za sadnju tog, u našim krajevima uvriježenog povrća, nije potreban velik zasad, već da sasvim solidan prinos možemo očekivati i na malim površinama", ističu iz Plodova Fructus.

Foto: freepik.com


Tagovi

Krastavci Plodovi Fructus Donji Miholjac Povrćarstvo Profit Otkupna cijena Kukumar


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.