Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bayer d.o.o.
  • 15.01.2019. 12:00

Velum Prime, Challenge i Sivanto Prime - novi proizvodi tvrtke Bayer za uspješnu proizvodnju povrća

Zbog učestalih zakonskih izmjena na tržištu je dostupno sve manje aktivnih tvari dozvoljenih u proizvodnji povrća. Stoga su i proizvođači prisiljeni mijenjati dosadašnje pristupe načinu kontrole štetnika, bolesti i korova. Tvrtka Bayer tako je predstavila tri nova proizvoda - Velum Prime, Challenge i Sivanto Prime.

Foto: Pixabay/valenciamarkyv69
  • 1.357
  • 37
  • 0

Zbog učestalih zakonskih izmjena i sve rigoroznijih propisa, na tržištu je dostupno sve manje aktivnih tvari dozvoljenih u proizvodnji povrća. Stoga su i proizvođači prisiljeni mijenjati dosadašnje pristupe načinu kontrole štetnika, bolesti i korova. Tvrtka Bayer je tako predstavila tri nova proizvoda - Velum Prime, Challenge i Sivanto Prime. Novim proizvodima tvrtka Bayer nastavlja pružati učinkovitu podršku proizvođačima povrtnih kultura, nudeći ekotoksikološki vrlo prihvatljive te za ljude i okoliš sigurne proizvode, o kojima je govorila Jadranka Aleksić iz tvrtke Bayer d.o.o.

"Zdravi korijenov sustav preduvjet je zdravog i kvalitetnog prinosa, no većina proizvođača još uvijek pozornost usmjerava na probleme nadzemnog dijela biljke i zanemaruje ono što se događa ispod zemlje. Kontrola štetnika zahtijeva ozbiljan pristup kombiniranom metodom dobre agronomske prakse i učinkovitog nematocida", naglasila je Jadranka Aleksić, predstavljajući Velum Prime, brz i učinkovit nematocid, koji je namijenjen suzbijanju nematoda rodova - Meloidogyne spp., Heterodera spp., Pratyllenchus spp., Ditylenchus spp i Radopholus spp.

Ovaj se nematocid primjenjuje jednostavno i fleksibilno, učinkovit je u malim dozama i iskazuje učinkovitost 30 minuta nakon primjene, a osim djelovanja na nematode biljke čuva i od uzročnika pepelnice, 30 do 60 dana nakon aplikacije.

Jadranka Aleksić predstavila je nove proizvode tvrtke Bayer

Bayer je predstavio i Challenge, zemljišni herbicid kontaktnog načina djelovanja te zanimljivog rezidualnog učinka i minimalne ovisnosti o vlazi, namijenjen kontroli jednogodišnjih uskolisnih i širokolisnih korova u zahtjevnim povrtlarskim kulturama.

Fleksibilna primjena novog zemljišnog herbicida

"Ovaj proizvod osigurava ključne herbicidne prednosti, od fleksibilne primjene, sigurne učinkovitosti na najznačajniji spektar korova, neovisnost o vremenskim uvjetima, dugotrajno djelovanje te iznimnu kompatibilnost s herbicilnim partnerima bez ograničenja plodoreda, pa predstavlja prihvatljivo i jednostavno rješenje proizvođačima krumpira, lukovičastog i korjenastog povrća, mahunarki i začinskog bilja", istaknula je Jadranka Aleksić.

Sistemični insekticid nove kemijske skupine

Ova je globalna kompanija predstavila i Sivanto Prime, sistemični insekticid nove kemijske skupine koji je namijenjen kontroli sisajućih štetnika, kakve su lisne uši, štitaste uši, štitasti moljci, tripsi ili lisne buhe, a za kojeg očekuju registraciju za proizvod početkom sezone. 

"Zahvaljujući jedinstvenoj kemijskoj strukturi Sivanto Prime predstavlja proizvod od posebne vrijednosti, osobito protiv štetnika Bemisia tabaci ili Trialeurodes vaporariorum, koji pokazuju izuzetnu rezistentnost na postojeće skupine insekticida. Sivanto Prime ima prihvatljiv toksikološki profil bez štetnog utjecaja na korisne organizme, kakvi su pčele i bumbari. Iskazuje odlično djelovanje na odrasle i mlađe razvojne stadije štetnika te ih uspješno kontrolira kroz duže vrijeme. Primjenjuje se folijarno u velikom broju povrćarskih kultura uzgojenih u zaštićenom prostoru i proizvodnji na otvorenom", rekla je Jadranka Aleksić o ovom proizvodu na 4. hrvatskom stručnom seminaru o proizvodnji povrća.   


Tagovi

Bayer Nematocid Herbicid Insekticid Sivanto Prime Challenge Velum Prime


Autor

Igor Čolaković

Više [+]

Tijekom profesionalne karijere novinara specijalizirao se za gospodarske teme. Posljednjih nekoliko godina zaokupljaju ga i teme vezane uz ruralni razvoj, poljoprivrednu proizvodnju te očuvanje prirodne i tradicijske baštine.


Partner