Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Trgovinski sporazum
  • 09.05.2017. 12:00

EU i Čile će trgovati organskom hranom

Evropska unija i Čile potpisali su povijesni sporazum o trgovini organskim poljoprivrednim proizvodima.

Foto: pixabay.com, ivaleo
  • 393
  • 22
  • 0

Evropska unija i Čile potpisali su sporazum o trgovini organskim poljoprivrednim proizvodima. Sporazum određuje da će EU i Čile prepoznavati međusobne regulacije i kontrolne sustave u organskoj proizvodnji prema EU pravilima te dopustiti promet i trgovinu takvih proizvoda te njihovo stavljanje na čileansko tržište i obrnuto.

Ovim sporazumom i logotipovi koji se trenutno koriste u označavanju takvih proizvoda također postaju zaštićeni. Tu je uključen i sporazum o kooperaciji, razmjeni informacija i razrješavanja sporova u "organskoj trgovini"..

Sporazum EU-Čile o organskim proizvodima je prvi među sporazumima nove generacije u trgovini organskim poljoprivrednim i prehrambenim dobrima. Dosad, EU je samo administrativno podržavala i prepoznavala proizvodna pravila trećih zemalja u organskoj proizvodnji pa je sporazum s Čileom i prvo bilateralno prepoznavanje pravila organske proizvodnje neke latinoameričke države.

Foto: pixabay.com, ivaleo


Tagovi

Organsko Čile Trgovinski sporazum


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Na toplijim lokalitetima evidentiran je intenzivan porast vinove loze. Zbog najavljenog kišnog razdoblja poželjno je izvršiti preventivnu zaštitu vinograda jednim od pripravaka: Mikal flash, Mikal Premium F, Curzate F, Pergado F, Fantic F,... Više [+]