Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mljekara Eko-sir Puđa
  • 05.04.2017. 18:00

Jača proizvodnja domaćeg ovčijeg i kozijeg sira

Mljekara "Eko-sir Puđa" iz Livna planira na tržište plasirati veće količine domaćih sireva od ovčijeg i kozijeg mlijeka. Mlijeko bi im trebali osigurati bugojanski stočari.

  • 720
  • 60
  • 0

Veće količine domaćih sireva od ovčijeg i kozijeg mlijeka planira u narednom periodu plasirati na tržište Mljekara "Eko-sir Puđa" iz Livna, koja proizvodi čuveni Livanjski sir. Mlijeko će otkupiti od lokalnih farmera, a upravio zbog toga direktor i vlasnik ove kompanije Tomislav Puđa boravio je ovih dana u Bugojnu, gdje je razgovarao s lokalnim proizvođačima, piše biznisinfo.

"U našim trgovinama danas možete vidjeti jako puno uvoznih sireva, od kojih je malo ovčijih. I to je jedan od razloga što želimo da se više okrenemo proizvodnji vrhunskih domaćih sireva od ovčijeg i kozijeg mlijeka", kazao im je on.

Mljekari su potrebni novi litri ovčijeg i kozijeg mlijeka, koje bugojanski stočari mogu ponuditi. Mlijeko, naglasio je, treba imati ekstra kvalitet, a potencijalnim kooperantima, koji dostignu taj nivo, spremni su dati i stimulirajuće poticaje.


Tagovi

Mljekara Eko-sir Puđa Tomislav Puđa Livno Bugojno Koziji sir Ovčiji sir


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.