Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pokvarena hrana
  • 08.11.2013. 07:55

Prerada pokvarenog mesa u Njemačkoj

Državni tužitelji u sjevernoj Njemačkoj istražuju još jedan mogući skandal, a sumnja se da je u jednom pogonu staro meso pomiješano sa svježim te se sada prodaje pod novom deklaracijom

Foto: freepik.com
  • 507
  • 22
  • 0

Dva bivša radnika tvornice za preradu mesa u njemačkom Bad Bentheimu tvrde kako je tvornica pokvareno meso koristila za izradu kobasica, kako navodi Focus. Tvrde kako je njihov bivši poslodavac jeftino kupovao pokvareno meso i miješao ga sa svježim, a svaki tjedan distribuirali su, tvrde radnici, oko 10.000 kilograma pokvarene robe.

Upozorenja radnika na pokvareno meso, uprava je navodno ignorirala. Nakon što su zaposlenici fotografirali i meso snimili mobitelima, dobili su otkaz. U međuvremenu su istražitelji tvornicu dva puta prekontrolirali i napravljene su analize koje su na mesu pokazale truležne promjene.

Istražitelji sumnjaju kako je tvornica krivotvorila deklaraciju. Sumnjaju da na deklaraciji nisu navodili da se u produktima koristilo i otpadno meso, a za to su bili potrebni i lažni dokumenti veterinarske službe o podrijetlu mesa. U listopadu prošle i lipnju ove godine već su provedene dvije istrage u tom pogonu, a zaključci su bili da su "problemi prepoznati i potvrđeni".

Ove godine Europu je već potresao jedan skandal povezan s hranom kada je konjsko meso stavljano u prerađevine, a nije bilo označeno na deklaracijama.

Foto: freepik.com


Tagovi

Meso Njemačka Prerada Pokvarena hrana Krivotvorenje Deklaracija

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.