Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • OPG Denis Poljan
  • 11.05.2018. 09:00

Denisu Poljanu, osim kvalitete stroja, testna proba bila presudna u kupnji MF traktora!

Denis Poljan iz sela Narta pokraj Bjelovara je Mladi Farmer koji svoju budućnost vidi u poljoprivredi, a prijavio se i na mjeru 4.1.1. s projektom za spremište, mobilnu sušaru, a kao veliki ljubitelj Massey Fergusona, i traktor MF 7700!

Foto: Agroklub
  • 4.725
  • 385
  • 0

Denis Poljan iz sela Narta pokraj Bjelovara mladi je poljoprivrednik sa 34 godine, oženjen i ima kćer Evicu, a prije mjesec dana dobio je i sina Petra. Od malena se bavi poljoprivredom, a već poslije srednje škole nastavio je raditi u očevom obrtu. Od početka ove godine otvorio je svoj OPG i bavi se ratarstvom na 75 hektara te pružanjem usluga u poljoprivredi lokalnim mještanima.

"Uzgajam samo kukuruz, soju i pšenicu i to mi je za sada dovoljno. Možda ću se iduće godine okušati u proizvodnji uljane repice, ali za sada ostajem samo na ove tri kulture", rekao nam je Denis. Na pitanje tko mu pomaže to sve raditi, odgovara: "Osim obitelji, pomaže sezonski radnik kad je najgušće s poslovima. Iako, danas je jako teško naći dobroga radnika koji će znati raditi s ovakvim strojevima".

Koristi kreditnu liniju BBŽ za proljetnu sjetvu

Niz godina Denis koristi kreditnu liniju Bjelovarsko-bilogorske županije za sufinanciranje proljetne sjetve. To je najpovoljnija kreditna linija za proljetnu sjetvu u državi. Županija subvencionira kamatu s 2,8%, a poljoprivrednicima se u određenim slučajevima, točnije poslovnim bankama, nudi kamatna stopa od svega 2,4%. "Dobio sam kredit oko 200 tisuća kuna, a vraćam ga jednokratno, rok plaćanja je 10 mjeseci. S tim si pokrijem cijelu sjetvu", zadovoljan je Denis.

Na mjeri 4.1.1. prijavio i novi traktor MF 7700

Denis nam priča kako se prijavio na mjeru 4.1.1. za biljnu proizvodnju i napisao projekt za spremište, kako bi čekali povoljniju cijenu na tržištu. "Prijavio sam novi traktor da mi olakša posao, Massey Ferguson 7700. Uzeo bih i mobilnu sušaru i nove priključke za traktor, a sufinancirano bi trebalo biti 70%."

Na svom gospodarstvu ima kombajn, četiri traktora i sve potrebne priključke. Massey Ferguson 5611 traktor kupio je prije dvije godine. "Izabrali smo ga jer je dosta robustan, ima dobra rješenja i za sada smo zadovoljni. Do sada sam s njim odradio već nekih tisuću sati. S njim sve radim; orem, baliram, špricam, sijem, sve poslove s njim. To mi je prvi traktor na imanju", priča nam Denis.

vr
Massey Ferguson 5611 na OPG-u Denisa Poljana

Zašto baš Massey Ferguson?

"Odlučio sam se za MF jer ima lijepu boju", našalio se. "Ima dobra rješenja, AGCO motor. Vidio sam ga na sajmu u Gudovcu i tamo sam stupio u kontakt s predstavnikom Austro Diesela, dobio sam traktor na probu na nekoliko dana, radio sam s njim sve kombinirane poslove, svidio mi se pa smo ga odlučili kupiti. To je vrlo pohvalno s njihove strane da daju kupcima da prije kupnje doma mogu testirati traktor i vidjeti kako radi, koja mu je potrošnja i slično", kaže Denis.

Mladi Farmeri prvi u svijetu imali priliku vidjeti kako se proizvodi kombajn Massey Ferguson IDEAL!

"Iz tvrtke nam pružaju vrhunski servis i podršku, što god trebam, a serviser za moje područje, Vjekoslav Mlinarić, uvijek se javi i na usluzi je."

Denis je član kluba Mladi Farmeri

Kao veliki ljubitelj Massey Ferguson mehanizacije, Denis se odlučio učlaniti u klub Mladi Farmeri te odigrati nagradnu igru za putovanje u MF tvornicu kombajna u Breganzi u Italiji. Sreća mu se osmjehnula pa su dobitnici premijerno mogli vidjeti proizvodnju novog kombajna IDEAL, kojeg je Denis detaljno pregledao i isprobao, no ipak, za oko mu je zapeo nešto manji, crveni kombajn: "Za moje gospodarstvo idealan bi bio MF Beta u najjačoj verziji, ili Activa u nekoj slabijoj verziji", rekao nam je Denis.

"Zahvalni smo što smo imali priliku doživjeti ovako nešto i što su nas lijepo ugostili. Fasciniran sam tvornicom i radom u njoj!"

vcr
Denis Poljan u kombajnu MF IDEAL

Želiš i ti postati član kluba Mladi Farmeri?

Prijavite se svojim podacima u formi ispod i postanite dio MF svijeta mehanizacije kroz projekt Mladi Farmeri.


Fotoprilog


Tagovi

Denis Poljan OPG Bjelovar Poljoprivreda Mjera 4.1.1. Massey Ferguson Kombajn Traktor Ratarstvo


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Mladi Farmeri, Austro Diesel

Concorde Business Park 3/2, Schwechat, Austrija
tel: +385 99 229 8415, e-mail: mf@mladi-farmeri.com web: http://www.mladi-farmeri.com