Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Axereal Croatia
  • 24.10.2018. 12:00

MAS seeds hibridi briljirali u pokusima Savjetodavne službe - MAS 56 A apsolutni rekorder!

U Međimurju, od svih hibrida u pokusu, sva četiri MAS hibrida su u TOP 10, a MAS 56 A zauzeo je visoko drugo mjesto u Podravini. 

Foto: Axereal Croatia
  • 2.197
  • 180
  • 0

Axereal Croatia je generalni zastupnik za MAS seeds hibride u Hrvatskoj. Dobro je znati da su MAS seeds hibridi ostvarili impresivne rezultate u pokusima Savjetodavne službe u Podravini i Međimurju, kao i na proizvodnim parcelama proizvođača i u mreži pokusa kod proizvođača u cijeloj Hrvatskoj. 

MAS 56 A (FAO 500)

Apsolutni rekorder po prinosu ove godine, njihov VIP hibrid - MAS 56 A. Dokazan i u lošijim uvjetima proizvodnje, ovaj hibrid velikog potencijala prinosa, unatoč svojoj FAO grupi dobro otpušta vlagu. Treba napomenuti kako je tolerantan na stres u cvjetanju i ima jak korijenov sustav. U mjestu Vaška, Podravina, u pokusima HPŠSS, ovaj hibrid je 2016. i 2017. odnio prvo mjesto, dok je ove godine bio drugi sa 17.850 kg/ha suhog zrna. Također imamo jako dobre povratne informacije od proizvođača koji su zadovoljni kako prinosom zrna tako i količinom silaže navedenog hibrida!

fv
Apsolutni rekorder po prinosu ove godine - MAS 56 A

MAS 34 B (FAO 300)

MAS 34 B je hibrid (naslovna fotografija) nove MAS genetike, hibrid sa impresivnim prinosom za svoju FAO grupu 300. Neke od bitnijih karakteristika su niža stabljika i nisko postavljen klip, rano cvjetanje, visok potencijal prinosa kao i jako dobro otpuštanje vlage. U Međimurju je imao prinos od 16.065 kg/ha suhog zrna, a u Podravini 15.064 kg/ha i vlaga u žetvi 14,8%.

MAS 45 M (FAO 400)

Sljedeći hibrid na koji bi skrenuli pažnju je hibrid iz FAO grupe 400 - MAS 45 M. Radi se o hibridu srednje visine, odlične prilagodbe uz dobru agrotehniku, kvalitetno zrno uz dobro otpuštanje vlage. Hibrid koji ima svoje mjesto kod proizvođača zahvaljujući vrhunskoj genetici i svojim karakteristikama. U pokusu u Podravini MAS 45 M imao je prinos suhog zrna 16.183 kg/ha.

vd
Vrhunska genetika hibrida MAS 45 M

U Međimurju od svih hibrida u pokusu sva četiri MAS hibrida su u TOP 10, a MAS 56 A zauzeo je visoko drugo mjesto u Podravini. 

Ukoliko imate bilo kakva pitanja u vezi MAS hibrida, obratite se tvrtki Axereal Croatia na jedan od kontakata koji se nalazi ispod teksta.


Povezana biljna vrsta

Kukuruz

Kukuruz

Sinonim: kuruza, koruza | Engleski naziv: Grain maize | Latinski naziv: Zea mays L.

Kukuruz je jednogodišnja biljka jarog tipa razvića, a njegova dužina vegetacije od nicanja do pune zriobe ovisi od osobine sorte, odnosno hibrida, s jedne strane, i uvjeta uzgoja,... Više [+]

Tagovi

Kukuruz Axereal Croatia Pokus Savjetodavna služba MAS seeds hibridi


Partner

Axereal Croatia d.o.o.

Kralja Petra Svačića 17, 35400 Nova Gradiška, Hrvatska
tel: +385 (35) 361 444, fax: +385 (35) 362 507, e-mail: info.croatia@axereal.com web: http://www.axereal.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bila je zvijezda kampanje, a sad Milova postaje predmet inspekcije?

Krava Milova nije krava već bik, a zbog izostanka ušnih markica pa i izgleda farme na kojoj su ju zatekli, zvijezda političkog sraza ministra Olega Butkovića s predsjedni...

Više [+]