Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mehanizacija
  • 15.06.2021. 15:00

OptiStone - nova zaštita od oštećenja za Lemkenove plugove

U središtu zaštite je zatvoreni sustav visoko stabilnih pločica nosača, zaštićen od nečistoća i stranih predmeta, a novi okretni nosač plužnog tijela osigurava optimalnu kontrolu i na tlima s većim udjelom kamenja. 

Foto: Lemken
  • 58
  • 365
  • 0

Tvrka Lemken je na tržište plasirala OptiStone - novu automatsku zaštitu od preopterećenja odnosno pucanja za svoje plugove premetnjake Juwel, Diamant i Titan.

U središtu zaštite je zatvoreni sustav visoko stabilnih pločica nosača koji je zaštićen od nečistoća i stranih predmeta, a novodizajnirani okretni nosač plužnog tijela osigurava optimalnu kontrolu i na tlima s većim udjelom kamenja. 

"Kada se naiđe na prepreku, sustav istodobno podiže i do 37 centimetara, te zakreće 20 cm u stranu što osigurava dovoljno veliki opseg otklona i omogućuje neometan rad, čak i kod dubokog oranja“, pojašnjavaju iz tvrtke princip rada dodajući kako je velika prednost ta što se OptiStone može prilagoditi iz kabine traktora. 

Također, dodatno je zaštićen dvostrukim, rezanim, pomičnim vijkom pa tako u slučaju da zahvati korijen ili kamen ne može doći do oštećenja. Sadrži i radijalne sferne klizne ležajeve velike čistoće kako bi tijelo pluga bilo stabilno dok se sustav kreće. 

Za razliku od sustava s ovjesom od četiri točke koji se obično nalaze na tržištu, kod Lemkena je tijelo pluga čvrsto povezano s trodimenzionalnim ležajnim točkama i ne može se otkačiti, a radijalni sferični klizni ležaj je izdržljiv, pouzdan i lako dostupan za praktično održavanje.

Stručnjaci Lemkena konstantno rade na unaprjeđenju svojih proizvoda, pa su tako, podsjetimo, u ožujku ove godine tržištu predstavili i mrežni konfigurator za sijačicu Azurit 9 za podršku prikladnom planiranju stalnih tragova u usjevu. 

"Novi sustav pomaže poljoprivrednicima u izračunavanju voznih staza jer određuje koliko redova sjetvenih tijela i gdje treba isključiti. Zahvaljujući Azurit 9 s DeltaRow konceptom svaki se red sjemena sastoji od dva raspoređena podreda u razmaku od 12,5 centimetara“, pojasnili su tom prigodom iz tvrtke koncept twin-row sjetve.

Napomenimo još jednom za kraj, kako je novi sustav zaštite OptiStone već sada dostupan na tržištu.


Tagovi

Lemken OptiStone Zaštita od opterećenja Plugovi


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Na toplijim lokalitetima evidentiran je intenzivan porast vinove loze. Zbog najavljenog kišnog razdoblja poželjno je izvršiti preventivnu zaštitu vinograda jednim od pripravaka: Mikal flash, Mikal Premium F, Curzate F, Pergado F, Fantic F,... Više [+]