Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Savudrijska vala
  • 29.01.2018. 12:10

Slovenija od savudrijskog ribara traži 9.000 eura!

Čak 14 kazni poslala je slovenska strana hrvatskom ribaru i njegovoj supruzi!

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
  • 689
  • 33
  • 0

Čak 9.000 eura potražuje Slovenija od savudrijskog ribara! Naime, kako doznaje Nova Tv, ribar Diego Makovac, zajedno je sa suprugom dobio čak 14 kazni od Slovenije, odnosno on sedam i njegova supruga sedam. Riječ je o novčanim kaznama u iznosu od 500 eura.

Kako su im supružnici rekli, dobivene kazne neće platiti već ih proslijediti Ministarstvu poljoprivrede. Slovenija je, podsjećaju, u subotu poslala prve kazne hrvatskim ribarima za koje smatra da love u njezinu moru, odnosno da su nedopušteno prešli slovensku granicu. Prema najavama slovenske policije početkom idućeg tjedna bit će poslane nove odluke o globama za hrvatske ribare.

Podsjećamo, resorni ministar Tomislav Tolušić na sastanku je u Zagrebu naglasio da ribari imaju pravo loviti ribu na istom području kao i godinama do sad.

Tolušić: Hrvatski ribari imaju pravo loviti u Savudrijskoj vali

"Svoj posao će i dalje obavljati u miru, a nijedan ribar neće trpiti materijalnu štetu. Naši ribari će biti zaštićeni i imaju apsolutnu podršku Vlade RH - tristo posto smo uz vas!", poručio im je ministar. Reagirao je tad i premijer Plenković pozivajući Sloveniju na nastavak dijaloga i izbjegavanje jednostranih poteza i incidenata",.

"Najmanji je problem izdavati kazne te, dođe li do toga, naravno da ćemo i mi posegnuti za takvim koracima", rekao je Plenković početkom siječnja.

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL


Izvori

Nova TV


Tagovi

Savudrijska vala Ribari Slovenija Arbitraža Kazne


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]