Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Benkovački sajam
  • 08.01.2014. 09:00

Benkovački stočni sajam u siječnju

Svakog desetog u mjesecu svi putovi vode u Benkovac...

  • 1.749
  • 112
  • 0

Svakog desetog u mjesecu održava se već tradicionalni Benkovački stočni sajam koji privlači desetke tisuća posjetitelja iz svih krajeva Lijepe naše, ali i Bosne i Hercegovine. Među najvećim je sajmovima te vrste u Hrvatskoj, pa i šire.

Iako je Benkovački sajam u prošlosti bio isključivo stočni, u posljednjih nekoliko godina baš i nije tako. Osim stoke, na sajmu se može pronaći i mnoštvo drugih stvari, od hrane, odjeće i obuće, pa sve do raznih kućanskih pomagala. Ljudi koji tradicionalno žive od poljoprivrede i autohtonih zanata glavni su pokretač ovog sajma.

Doći na Benkovački sajam a ne marendati, isto je kao doći u Vatikan, a ne vidjeti Papu. Najbolje od svega ide janjetina, tvrde posjetitelji. To uopće nije neobično, budući da je janjetina s tih prostora nezamjenjiva.

Neizostavni Ante iz Hrvaca kraj Sinja, svakog mjeseca gromoglasno reklamira i prodaje svoju perad, a Čepak iz Ruplja sklapa pogodbu i ubacuje u prikolicu šest ružičastih svinja. Odojke cijeni po 500 kuna, a svinje stokilaši kod njega kotiraju oko 1.500 kuna. Telad, čija cijena ide i do 3.000 kuna, posjetitelji su uglavnom samo razgledavali. Isto je i s konjima i magarcima. Trgovanje kozama i ovcama, koje su se prodavale debelo ispod 100 eura, išlo je nešto bolje.

Na gotovo 6 hektara površine, na koliko se prostire Benkovački sajam, uvjereni smo da će se za svakog posjetitelja pronaći ponešto.

U prilogu članka možete pogledati prigodnu galeriju fotografija.

Više informacija možete saznati na: www.benkovac.hr


Fotoprilog


Tagovi

Sajmovi Benkovački sajam Stočni sajam Stočarstvo Perad Svinje Ovce


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer