Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • CroAGRO
  • 22.11.2019. 10:30
  • Zagreb

CroAGRO vraća agrar u Zagreb - sajam kakav poljoprivreda zaslužuje

Nakon gotovo dva desetljeća, ponovno će se održati veliki poljoprivredni sajam u Zagrebu. U paviljonima Zagrebačkog velesajma, od 5. do 8. prosinca 2019. zavladat će moćni strojevi najsuvremenije poljoprivredne mehanizacije i opreme, kao i mnoštvo izlagača koji će ponuditi sve potrebno u poljoprivrednoj proizvodnji

Foto: Gospodarski list
  • 1.705
  • 198
  • 0

U godini 110. obljetnice neprekinutog rada Zagrebačkog velesajma, Sajmovi hrane i zdravog življenja slave svoj 10. rođendan i upotpunjuju se u zajedničkom terminu od 5. do 8. prosinca 2019., s novim sajamskim projektom CroAGRO, međunarodnim sajmom poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije.

U skladu s potrebama tržišta i uvažavajući prijedloge struke, sajam se održava u razdoblju mirovanja poljoprivredne aktivnosti, u zatvorenim grijanim paviljonima Zagrebačkog velesajma na razini međunarodnih sajamskih manifestacija. Tematski sadržaj u izlagačkom, stručnom i edukacijskom segmentu uključuje poljoprivrednu mehanizaciju i opremu, poljoprivredne i prehrambene proizvode, sadnice i sjemenski asortiman, sredstva za zaštitu bilja, i podizanje prirodne plodnosti tla, te svu potrebnu opremu i repromaterijal za proizvodnju.

Sajam CroAGRO prostirat će se na oko 20.000 metara kvadratnih zatvorenog paviljonskog prostora (paviljoni 7, 8, 8a, 9, 11a, 11b, 11d i 10a, uz paviljon 6 u kojem se održavaju Sajmovi hrane i zdravog življenja).

Cijena jednodnevne ulaznice za posjetitelje iznosi 20 kuna.

Sve bitno za poljoprivredu

Za razvoj domaćeg poljoprivrednog i prehrambenog sektora neophodno je poslovno povezivanje i predstavljanje proizvoda i mogućnosti, a cilj je organizatora sajma omogućiti prostor, uvjete i termin da učinak nastupa i izlaganja na sajmu bude optimalan i svrhovit. Jedan od ciljeva je i predstaviti najnovija tehnološka rješenja u agraru kako bi naši poljoprivredni proizvođači išli ukorak sa svjetskim trendovima i dostignućima.

Zavirite u budućnost 

Svim nam je zajednička znatiželja. Netko je više, a netko manje znatiželjan, ali većinu zanima novo, uzbudljivo i neotkriveno. Na međunarodnom sajmu poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije – CroAGRO vidjet ćete i doživjeti baš to – novosti, tehnološke inovacije, noviteti iz struke, novi proizvodi i tehnologije. Bit će predstavljeni i dosad nepoznati vrhunski proizvodi, uz svjetske premijere ili vicepremijere mehanizacije. Više od 200 izlagača ponudit će sve potrebno za poljoprivrednu proizvodnju.

I obiteljski sajam

CroAGRO je i obiteljski sajam s mnoštvom zanimljvih sadržaja za sve generacije, od 7 do 77 godina. I mladi i odrasli moći će naći ponešto za sebe. Uz izlagače i njihove proizvode i usluge, organizator priprema bogat i sadržajan program sa stručnim, edukativnim predavanjima i panel diskusijama, radionicama i atraktivnim prezentacijama, uz zabavni i kulturni, kao i kulinarski - Gastro show program. Dodatno, a s obzirom da sajam traje četiri dana, svaki sajamski dan posebna je tematska cjelina.

U kojem smjeru ide poljoprivreda?

Program sajma tematski je posvećen najvažnijim sektorima u proizvodnji, a u stručnom dijelu programa tražit ćemo odgovore u kojem smjeru ide hrvatska, ali i svjetska poljoprivreda. Održat će se brojne radionice, stručna predavanja, gastro-eno show, kulinarske radionice i degustacije. Više u službenom programu.

Prvog dana sajmovanja, sve će biti u znaku stočarstva, stoga je 5. prosinca 2019. Dan stočarstva na CroAGRO

Dan stočarstva

Nakon svečanog otvorenja, bit će proglašeni najbolji domaći proizvođači u sektoru proizvodnje mlijeka/sireva, te u tovu svinja i goveda te peradi, a u organizaciji Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Hrvatske agencije za hranu i poljoprivredu (HAPIH).

Održat će se i Hrvatski festival tradicijskih sirevaSirCrofest uz podršku Saveza malih sirara Hrvatske i Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Ministrarstva poljoprivrede.

Proglasiti ćemo i pobjednike nacionalnog izbora najboljih sireva, a biti će tu i zanimljive radionice o sljubljivanju sira i piva te pravilnom rezanju i serviranju sireva uz degustaciju.

CroAGRO akademija mladih poljoprivrednika- „Lijepo je biti poljoprivrednik“ za srednjoškolce, pokazat će da na mladima svijet ostaje, uz predavanja mladih poljoprivrednika iz Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika (HUMP Agro) i uz goste predavače - uspješne poduzetnike iz renomiranih poljoprivrednih tvrtki.

Dani biljne proizvodnje

Drugi i treći dan sajma su Dani biljne proizvodnje  6. i 7. prosinac 2019.

Na Svetog Nikolu, počet će 5. stručni seminar o proizvodnji povrća u Hrvatskoj - Hrvatsko povrće, a održat će se Izbor i proglašenje najboljih proizvođača - kooperanata u ratarskoj proizvodnji, te Izbor najboljih hrvatskih vinara u organizaciji DANH-a i HAPIH-a, kao i radionica Pjenušava vina od davnina.

Cjelodnevna aktivnost će biti i Međunarodna konferencija u organizaciji Europske Koordinacije Via Campesina (ECVC) i Udruge OPGH Život pod nazivom “Obiteljska poljoprivredna gospodarstva i ciljevi održivog razvoja”.

Trećeg dana sajma nastavit će se stručni seminar “Hrvatsko povrće”, a održat će se i Izbor za “hit” sortu jabuke, kao i Međunarodno ocjenjivanje rakija i likera.

Više informacija možete potražiti na mrežnim stranicama sajma - CroAGRO

Dan mehanizacije

Posljednji dan sajma 8. prosinca opravdava opis šećera na kraju - Dan mehanizacije.

U nedjelju, posljednjeg dana sajma, u paviljonima Velesajma svjetla pozornice fokusirat će se na moćne strojeve najsuvremenije poljoprivredne mehanizacije i poljoopreme. Na sajmu će biti izloženi globalno ponajbolji traktori, kombajni i svi priključni strojevi, a na kraju će na tronu ostati samo jedan. Model traktora koji će biti proglašen hrvatskim traktorom godine.

Izbor za „Hrvatski traktor godine“ organizira DANH, a proglašenje pobjednika održat će se zadnjeg dana sajma.

Za sve one koji žele znati prednosti korištanja najsuvremenije tehnologije u poljoprivredi, biti će ogranizirana radionica pod nazivom: Precizna poljoprivreda.

Stoga, zapišite datum u svoj kalendar i vidimo se na Velesajmu.


Tagovi

CroAGRO Zagrebački velesajam Gospodarski list


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!