Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gradačac
  • 29.08.2021. 10:00
  • Tuzlanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Gradačac

Dodijeljena priznanja sajma poljoprivrede i prehrambene industrije "Dani šljive"

Uručene su medalje za kvalitet izloženih proizvoda. Senzornu analizu uradili su stručnjaci sa Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu

Foto: Vedran Stapić
  • 123
  • 160
  • 0

Završnog dana 48. Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije "Dani šljive" u Gradačcu dodijeljne su medalje za kvalitet izloženih proizvoda.

Senzornu analizu uradili su stručnjaci s Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu.

Predsjednica Komisije za ocjenu kvalitete proizvoda prof.dr. Nermina Spaho je dostavila rezultate urađene stručne procjene organoleptičkih svojstava dostavljenih uzoraka.

Priznanja ovogodišnjeg međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije "Dani šljive" je uručio Nedžad Nuhanović, suorganizator i direktor firme Boms-expo .

Mljekara Meggle d.o.o Posušje dobila je zlatne medalje za proizvode Iced Coffee-Espresso Macchiato i Iced Coffee-Caffe Late te srebrenu medalju za Iced Coffee-Cappuccino.

Jukan eko-hrana iz Gračanice je dobitnik zlatne medalje za proizvode Damaskna ruža-hidrolat, Muskatna kadulja-hidrolat i Sprej za grlo. Srebrena medalja je dodijeljena za proizvod Ulje ruže i kantariona - Uni sprej za lice i tijelo.

Organizator sajama „Dani šljive“ dodijelio je zlatne medalje firmama Bio Organic "Podrinje" iz Milića za za Organski sok od jabuke, maline i kupine te Porodičnom poljoprivrednom gazdinstvu "Marinković i sinovi" vlasnika Stojana Marinkovića za proizvode Šljivovica 44% vol., proizvodnja 2001. godina.


Fotoprilog


Tagovi

Gradačac Sajam šljive Priznanja Medalje Nermina Spaho


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]