Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Euroflora 2022
  • 08.04.2022. 15:00
  • Genova, Italija

Euroflora 2022: U fokusu svijet rijetke ljepote

Međunarodni sajam donosi mnoge novitete u cvjećarstvu, nagrade za sudionike i mnogobrojne događaje za posjetitelje

Foto: Euroflora
  • 300
  • 45
  • 0

Nekada lokalna izložba, Euroflora koja se u talijanskoj Genovi održava od 1966., ove godine svoja vrata otvara 23. travnja kada započinje 12. Međunarodna izložba cvijeća i ukrasnog bilja i trajat će do 8. svibnja.

Euroflora 2022 ima u fokusu temu "Svijet rijetke ljepote", a slikoviti povijesti parkovi i muzeji kvarta Nervi bit će pozornica na otvorenom. Održat će se natjecanja za sve izlagače, a bit će nagrađeni najbolji talijanski i strani sudionici. 

Noviteti u cvjećarstvu i mnogo događaja

Za ovogodišnju manifestaciju najavljeni su mnogobrojni noviteti i događaji.

Tako Genovska ruža ima svoj međunarodni debi na Euroflori 2022. Nastala je kao rezultat suradnje između Garden Cluba i Nirp Internationala. Grmolika, s velikim bijelo-crvenim cvjetovima, simbolično podsjeća na boje svoga grada. Otporna je i dobro se prilagođava klimatskim promjenama.

Genovska ruža

Od tvrtke Bordigera, specijalizirane za proizvodnju sukulenata, dolazi nova Echeveria Serena, novu petuniju Allegru predstavit će kompanija Farao u sklopu kolektivne izložbe regije Kampanija u Vili Grimaldi. To je prva 100 posto dvocvjetna petunija koja se može koristiti kao rezana. Dolazi u nekoliko varijanti obojenosti: bijela, ljubičasta, roza, losos roze i dvobojne.

Puglia ancestrale je prezentacija koju je kreirala grupa Esuzione Verde, a riječ je o seoskoj gradnji, tehnikom suhozida koju su koristili farmeri kao odmorište nakon napornog radnog dana ili za skrivanje od iznenadne oluje. Često su služili i kao ljetni domovi, idealni za pomno praćenje stoke i najosjetljivijih usjeva. Na izložbi će biti predstavljeni kao dio hortikulturnog dizajna. Posjetitelji će moći pronaći još mnogo noviteta, od čaja na Alpama, endemskih ljubičica do bebi biljaka u bočicama.

Prezentacija suhozida u hortikulturnom dizajnu

Poseban scenografski element predstavljat će 16 fontana koje će proizvoditi ugodan pozadinski zvuk. Mlaznice će dostići, u najvećim fontanama, šest metara visine. 

Za sudionike nagrade, za posjetitelje zelena tržnica

Dizajnerska natjecanja poput Micropaesaggia će nagraditi ljepotu, originalnost i umjetničku prezentaciju izloženih biljaka. Posebno natjecanje bit će održano za dodjelu nagrada za izložbe koje će sačuvati svoju gracioznost tijekom cijelog događaja.

Također, održat će se i zelena tržnica u parku Gropallo, što je za posjetitelje prilika da kupe biljke te posjete izložbu topijarnih umjetnosti.

Svoj su prostor rezervirale mnoge države kao što su SAD, Nizozemska, Kneževina Monako, Kina, Španjolska, Rusija. Euroflora će predstaviti i mnoštvo regionalnih kolektivnih izložbi iz Ligurije, Pijemonta, Marke, Lacija, Kampanije, Apulije, Kalabrije, Sicilije i Sardinije. Floralies Internationales Nantes, najprestižnija francuska izložba cvijeća, bit će jedan od počasnih gostiju.


Fotoprilog


Tagovi

Italija Sajam cvijeća Micropaesaggia Euroflora 2022 Đenova Đenovska ruža Rezana petunija


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.