Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Stare sorte
  • 11.10.2022. 13:30
  • Brodsko-posavska, Cernik

Izložba starih sorti voća i povrća ove subote u Cerniku!

Cerničani i ove godine očekuju puno lijepih štandova s bogatstvom raznovrsnih plodova, prerađevina, sadnica i sjemenja uz lijepa druženja i razmjene iskustava.

Foto: Vejkoslav Hudolin
  • 529
  • 88
  • 0

Ovogodišnja tradicionalna izložba plodova starih sorti voća, šumskih voćkarica, povrća, začinskog i ljekovitog bilja, grožđa te prerađevina od njih pod nazivom "Sačuvajmo stare sorte Cernik 2022." održat će se u subotu, 15. listopada u atriju Kulmerova dvorca s početkom 10 sati.

U slučaju lošeg vremena izložba će biti postavljena u podrumima dvorca, napominju organizatori.

Riječ je o značajnoj manifestaciji koja okuplja i zaljubljenike starih sorti iz cijele Hrvatske, pa i susjednih i drugih europskih država uspješno organiziraju Udruga vinogradara i voćara Cernik, Općina Cernik i OPG Hudolin uz potporu Ministarstva poljoprivrede i Brodsko-posavske županije.

Očekuje vas 50-ak izlagača

U svakom slučaju, već prema do sada iskazanom zanimanju pedesetak izlagača, ali i mnogobrojnih posjetitelja, Cerničani očekuju puno lijepih štandova s bogatstvom raznovrsnih plodova, prerađevina, sadnica i sjemenja uz lijepa druženja i razmjene iskustava.

Ivica Kadić veliki je zaljubljenik i čuvar starih sorti voća za što je "kriva" - genetika

U sklopu izložbe predviđena su i dva zanimljiva predavanja. Govorit će dr. Silvio Šimon, a mr. sc. Mijo Gašparović prisutne će upoznati s trošarinama na alkoholna pića koju plaćaju proizvođači tih pića. Dr. sc. Damir Drvodelić predstavit će svoju najnoviju knjigu "Slatki pelin i ostali pelini".

Istog dana, dakle 15. listopada u večernjim satima, održat će se i tradicionalna manifestacija "Dani cerničkog portugisca".


Tagovi

Stare sorte Razmjena Cernik Voće Povrće Ljekovito bilje


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.