Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Manifestacija Baška Voda 2014
  • 17.08.2014. 10:40

Održan Sajam Okusi hrvatsko!

U Baškoj Vodi održan je 2. sajam Okusi hrvatsko čiji je pokrovitelj bio predsjednik RH dr. Ivo Josipović, a na kojem su se sa svojim proizvodima predstavili brojni OPG-i iz cijele Hrvatske

Foto: freedigitalphotos.net
  • 166
  • 10
  • 0

U organizaciji Općine Baška Voda i LAG-a Adrion, u Baškoj Vodi je od 08. do 10. kolovoza 2014. godine održan 2. sajam Okusi hrvatsko. Pokrovitelj sajma bio je predsjednik RH, dr. Ivo Josipović, a događanju je prisustvovala i pomoćnica ministra poljoprivrede, Davorka Hajduković.

Svoju priliku za izalaganje i prodaju domaćih proizvoda prepoznala su brojna Obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja su na ovaj sajam pristigla iz cijele Hrvatske, a tu se se našli i LAG – Središnja Istra, LAG – Karašica, LAG – Cetinska krajina te LAG – Brač. Drugog dana sajma, 09. kolovoza, za predstavnike LAG-ova održana je radionica o primjeni LEADER pristupa u LAG-u Adrion kojoj je prisustvovala i pomoćnica ministra poljoprivrede, Davorka Hajduković, a nakon toga je za sve zainteresitane održano predstavljanje primjera ulaganja u egzotično voće na području RH. Posljednjeg dana sajma za predstavnike LAG-ova organiziran je obilazak zabiokovskog dijela LAG-a Adrion.

Na sajmu su se održale dvije tematske večeri. Prva večer bila je rezervirana za Dalmaciju pa su posjetitelji mogli kušati pečenu ribu i uživati u "klapskoj pismi" dok je je druge večeri predstavljena Slavonija gdje su se pojetitelji zabavljali uz slavonska kola i plesove, tamburaše te 300 besplatnih porcija čobanca. Treće večeri pripremao se soparnik.

Osim dobre zabave i ugodnog druženja, posjetitelji sajma mogli su razgledati i kupiti brojne autohtone proizvode poput maslinova ulja, proizvoda od ribe, domaćih džemova i pekmeza, raznih vina i rakija, meda, čajeva, začinskog i aromatičnog bilja, suhomesnatih proizvoda Slavonije, pršuta ali i egozotičnog voća uzgojenog u Hrvatskoj, a svoje mjesto na sajmu našli su i suveniri, umjetnine i antikviteti.

Ovakvi sajmovi izvrsna su prilika da se u vrijeme turističke sezone brojnim turistima ali i domaćim posjetiteljima predstavi sva raskoš i raznolikost hrvatskih regija, kako gastronomska tako i kulturna i poljoprivredna.

Foto: freedigitalphotos.net


Tagovi

Baška Voda LAG Adrion Okusi hrvatsko Ivo Josipović Dalmacija Slavonija Leader pristup OPG Radionica Egzotično voće Davorka Hajduković Čobanac Soparnik Malinovo ulje Med Rakija Vina Pršut Domaći proizvodi

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?