Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinkovačke jeseni
  • 12.09.2015. 11:45

Posjetite jubilarne 50. Vinkovačke jeseni!

Posjetite jubilarne 50. Vinkovačke jeseni i zaplešite u najvećem kolu u manifestaciji pod nazivom Ispod golemog neba.

Foto: croatia.hr
  • 128
  • 9
  • 0

"Vinkovačkih jeseni ne bi bilo da nije na početku, 1966. godine, bilo gospodarstvenika Vinkovaca i današnje Vukovarsko-srijemske županije. Oni su tada pomogli u razvoju ove manifestacije. Nakon 50 godina Vinkovačke jeseni su manifestacija koja ima izuzetan značaj u svijetu kulture, tradicije i turizma u Hrvatskoj pa i šire", riječi su kojima je vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić otvorio jubilarne 50. Vinkovačke jeseni te nastavio...

"Vinkovačke jeseni moraju pomoći i u razvoju gospodarstva Vinkovaca i županije, no ne želimo se zadržati samo na Vinkovcima. Želimo da svi iz Hrvatske i šire dođu na Vinkovačke jeseni i pokažu bogatstvo hrvatske tradicijske kulture, ali i da kroz gospodarstvo prikažu svoje proizvode, odnosno u čemu su najbolji. Želimo zajedno to ovdje razviti, povezati se i stvoriti proizvod koji ćemo s radošću izvoziti izvan granica Hrvatske te tako postati poznati i doživjeti da živimo u zemlji blagostanja, u zemlji u kojoj su ljudi razvili poduzetnički duh i koji su time doprinijeli jednom bogatijem životu."

Kroz raznolik program manifestacije prikazat će se bogat život u Slavoniji, Baranji i Srijemu, očekuje se 50.000 posjetitelja, a nastupit će 8.500 izvođača. Ovogodišnje Vinkovačke jeseni održavaju se od 11. do 20. listopada.

Ove je godine Sajam gospodarstva i obrtništva određen za prvi vikend. Već tradicionalno Vinkovačke jeseni započele su jučer Folklornim večerima, a glavna je tema Ispod golemoga neba. Za posljednji dan manifestacije organizatori najavljuju svečani mimohod od čak preko 400 sudionika, javljaju vinkovackejeseni.hr.

Doživite najveće kolo

"Želim Vas podsjetiti na naše najveće kolo, koje će se i ove godine plesati nakon glavnog mimohoda, u nedjelju 20. rujna. Plesat će se na svim lokacijama u gradu: na stadionu, kružnom toku, na Slavonskom sokaku te pokraj središnje pozornice. Na stadionu ćemo ga snimiti iz zraka kao uspomenu na 50. Vinkovačke jeseni", izjavila je Mirjam Jukić, direktorica tvrtke Promo Cibalae.

HŽ Putnički prijevoz osigurao je i ove godine popust posjetiteljima ove poznate manifestacije. Za sve posjetitelje koji u Vinkovce dolaze iz svih dijelova Hrvatske osiguran je popust u vrijednosti od 40% od redovne prijevozne cijene prvog i drugog razreda. Popust vrijedi isključivo za povratne karte u razdoblju od 10. do 14. te od 17. do 21. rujna 2015. godine.

Ovogodišnje se Vinkovačke jeseni održavaju pod visokim potkroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, a u njeno je ime 13. Sajam gospodarstva i obrtništva otvorio Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore.

Foto: croatia.hr


Tagovi

Vinkovačke jeseni HŽ Putnički prijevoz Luka Burilović Sajam gospodarstva i obrtništva Mirjam Jukić


Autorica

Marina Bošnjak

Više [+]

Marina je urednica na AgroKlubu, specijalizirana za AgroBaze. Diplomirani je magistar agronomije te volonter Francuske Alijanse Osijek i Emmaüs zajednice Francuska.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bila je zvijezda kampanje, a sad Milova postaje predmet inspekcije?

Krava Milova nije krava već bik, a zbog izostanka ušnih markica pa i izgleda farme na kojoj su ju zatekli, zvijezda političkog sraza ministra Olega Butkovića s predsjedni...

Više [+]