Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinarstvo
  • 20.02.2014. 10:00

Predstavljanje vinara Slavonije i Baranje u Zagrebu

Uvertira u 2. Hrvatski festival hrane i vina bit će predstavljanje vinara Slavonije i Baranje i talijanske regije Friuli Venezia Giulia

Foto: depositphotos, Boule
  • 340
  • 39
  • 0

U Klovićevim dvorima u Zagrebu, 21. veljače će se predstaviti vinari Slavonije i Baranje te prijateljske regije Friuli Venezia Giulia. Nazočni gosti moći će degustirati brojna kvalitetna vina vinogorja Baranja, Đakovo, Erdut, Feričanci, Ilok, kao i talijanske regije Friuli Venezia Giulia.

Predstavljanje je zamišljeno kao obilježavanje dugogodišnjeg prijateljstva dvaju regija te upoznavanje vina, regija, ljudi, te vinograda i podruma Slavonije i Baranje i Friuli Venezie Giulie, ali i kao uvertira u predstavljanje najpoznatijeg gastro događaja u Hrvata - 2. Hrvatskog festivala hrane i vina, koji će se ove godine održati od 3. do 5. travnja u Areni Zagreb.

Na festivalu će se prezentirati cjelokupna eno-gastro ponuda Hrvatske kroz različite regije, ali i gastronomija drugih zemalja, s naglaskom na Italiju kao zemlju pokrovitelja. Preko 10.000 posjetitelja uživalo je u hrvatskim autohtonim jelima te osebujnim okusima kvalitetnih domaćih vina, na prvom Hrvatskom festivalu hrane i vina, održanom 2012. godine.

Na predstavljanju vinara u Galeriji Klovićevi dvori kratke govore će održati:

  • dr.sc. Vladimir Šišljagić, župan osječko-baranjski
  • Franco Iacop, predsjednik Regionalnog vijeća Friuli Venezia Giulia
  • Đurđa Protić, direktorica 2. Hrvatskog festivala hrane i vina

Događaj je rezultat zajedničke organizacije Osječko-baranjske županije, autonomne regije Friuli Venezia Giulia i 2. Hrvatskog festivala hrane i vina. Ujedno, svi prisutni na predstavljanju će moći kušati savršen spoj enogastro strasti dvaju regija - Slavonski kulen ofira s Friulanom, a pršut San Daniele in amore sa graševinom.

Foto: depositphotos, Boule1301


Tagovi

Vinarstvo Slavonija Baranja Vino Festival hrane i vina Friuli Venezia Giulia Vladimir Šišljagić Franco Iacop Đurđa Protić


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer