Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Najuzornija hrvatska seoska žena
  • 30.04.2017. 09:00

Prijavite se i postanite najuzornija seoska žena!

Udruga "Uzorne hrvatske seoske žene" već punih 18 godina organizira izbor za "Najuzorniju hrvatsku seosku ženu".

Foto: Uzorne Hrvatske Seoske Zene/Facebook
  • 1.298
  • 73
  • 0

Udruga "Uzorne hrvatske seoske žene" već punih 18 godina organizira izbor za "Najuzorniju hrvatsku seosku ženu" i na taj način zalaže se promicanje vrijednosti seoskih žena i teži poboljšanju kvalitete življenja u ruralnim sredinama

Medijskim promicanjem važnosti i vrijednosti žene na selu, promiče se i spolna ranopravnost, njihova emancipacija u obitelji i društvu, briga o zdravlju, obrazovanju i mogućnost zapošljavanja žena na selu. U tu svrhu ovogodišnji izbor za najuzorniju hrvatsku seosku ženu održava se 14. listopada 2017. godine u Gradu Karlovcu u Karlovačkoj županiji. Udruga "Uzorne hrvatske seoske žene" dostavila je Osječko-baranjskoj županiji poziv za izbor "Najuzornije hrvatske seoske žene".

Uvjeti za prijavu

Titulu najuzornije hrvatske seoske žene može ponijeti žena u dobi između 25 i 65 godina, hrvtaska državljanka, koja živi na selu, uživa ugled u svojoj sredini, ima lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvodi poljoprivredne proizvode, rukotvorine ili stvara umjetnička djela. Buduća najuzornija žena mora biti prepoznata od strane sredine u kojoj živi kao borac za razvitak i napredak društevnog, kulturnog i gospodarkog života, obitelji i zajednice.

Vjeruju kako na ruralnom području Osječko-baranjske županije mnoge samozatajne uzorne seoske žene koje su pozitivan primjer svojoj sredini i doprinose očuvanju tradicionalnih vrijednosti. Kako bi Osječko-baranjska županija mogla predložiti kandidatkinje za izbor "Najuzornije hrvatske seoske žene", mole se svi da prepoznate osobu u svojoj sredini koja ima navedene kvalitete, te dostavite popunjeni obrazac za prijavu.

Skrenut će se medijska pažnja na ženine uspješne aktivnosti koje do sada nisu bile odgovarajuće promovirane, vrednovane i nagrađivane, osobito u seoskim sredinama.

Ovogodišnji izbor održati će se 14. listopada u Karlovačkoj županiji, a prijave se primaju do 20. lipnja 2017. godine. Prijava mora sadržavati ime, prezime, adresu i broj telefona, datum i godinu rođenja, bračno stanje, zanimanje te kratak životopis. Prijave slati poštom na adresu svoje županije ukoliko su objavili natječaj, a ako nisu, onda na adresu: Katica Jerleković (predsjednica udruge), Cekovići 26, Kravarsko ili elektroničkom poštom na katica.jerlekovic@hotmail.com
Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broju mob: 098/659-880

Foto: Uzorne Hrvatske Seoske Zene/Facebook


Tagovi

Najuzornija hrvatska seoska žena Osječko-baranjska županija Prijava 2017 Tradicija


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.