Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dan europske baštine
  • 22.10.2018. 09:00

Provedite "Vikend na pustari" - baranjskoj pustari

Posljednjeg vikenda u listopadu u Zlatnoj Gredi održat će se manifestacija "Vikend na pustari“ koja će se sastojati od biciklijade, izložbi, izvedbe predstave "Kisik“ i okusa pustaraške gastronomije. 

  • 455
  • 30
  • 0

Udruga Karašicka Republika Građanska inicijativa "Ne rušite više staru Baranju“ u suradnji s Eko centrom Zlatna Greda, Muzejom Slavonije, Sveučilištem J. J. Strossmayera u Osijeku te Konzervatorskim odjelom u Osijeku u okviru Dana europske baštine organizira bogat kulturno-rekreacijski program u Zlatnoj gredi 27. i 28. listopada. Naime, posljednjeg vikenda u listopadu u Zlatnoj Gredi održat će se manifestacija "Vikend na pustari“ koja će se sastojati od biciklijade, izložbi, izvedbe predstave "Kisik“ i okusa pustaraške gastronomije.

"Pozivaju se svi rekreativci da u subotu dopodne sudjeluju na biciklijadi "Baranjskim pustarama“ te biciklom dođu na otvaranje dvaju izložbi u Zlatnoj Gredi: izložba fotografija mladog baranjskog fotografa Zvonimira Jankovića te izložba "Priča o pustarama“ Muzeja Slavonije Osijek. U nedjelju program završava predstavom Ivana Vyrypaeva "Kisik“ u izvedbi glumaca Umjetničke akademije Osijek (Nenad Pavlović, Ivana Vukićević, mentor Robert Raponja). Autor Ivan Vyrypaev napisao je "Kisik" s ciljem da izokrene gledatelju kut gledanja i natjera ga da dovede u pitanje svoje svjetonazore. Kroz deset kompozicija bez ikakve fabule koja ih veže, propitkuje odnose muškarca i žena, religiju, ljubav, situaciju na Bliskom Istoku, svrhu života te pokušava na duhovit i neposredan način natjerati gledatelja da promišlja o sebi te dokuči što je njegov "kisik", najavljuju iz Udruge. 

Događaj se organizira pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije s ciljem boljeg terenskog upoznavanja baranjskih pustara, jedinstvene baštine u kulturnom krajoliku Istočne Hrvatske. 

"Također pozivamo sve zainteresirane na predavanje Mislava Matišića (Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije) i Dinka Pešića (Eko centar Zlatna Greda) pod nazivom "Baranjske pustare – jučer, danas, sutra“ koje će se održati u ponedjeljak 22. listopada u 18:30 u Elektrotehničkoj i prometnoj školi Osijek u okviru ciklusa "Geografija ponedjeljkom“, zaključuje se u pozivu. 


Tagovi

Vikend na pustari Baranja Udruga Karašicka


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.