Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Jabučini dani 2013.
  • 12.10.2013. 09:11

Rekordan urod na Jabučinim danima

Jabučini dani u znaku su rekordnog uroda

Foto: Agroklub
  • 232
  • 10
  • 0

Jučer su otvoreni Jabučini dani, tradicionalna manifestacija koju već 12 godina organizira Poljoprivredno savjetodavna služba i Udruga voćara Voćar Đakovština čiji predsjednik Josip Đelalgić, ističe da ta manifestacija svake godine privlači sve veći broj izlagača, ali i posjetitelja.

Ove godine prisutni su izlagači iz sedam županija, a gost je Međimurska županija. “Hrvatska je na dnu ljestvice u Europi po potrošnji jabuka, negdje oko 5.000 vagona, pa bi bilo jako dobro da sve ovo što proizvedemo, a ove godine smo proizveli rekordnih oko 9.000 vagona, da se potroši u Hrvatskoj kako ne bi imali problema s plasmanom”, ističe Đelagić.

U sklopu Jabučinih dana održava se i Tradicijsko-obrtnički sajam Đakovo - Expo Zlatne ruke", a posebno povjerenstvo proglasilo je naljepše uređene štandove. Najljepše štand s jabukama ove godine ima Ružica Blažević iz Semeljaca, a najljepši obrtnički štand šeširdžija Stanko Ištoković. Osim izložbe, prodaje i degustacije jabuka i voćnih prerađevina, u sklopu Jabučinih dana organizirani su i stručni skupovi, predavanja i radionice.

Foto: Agroklub


Tagovi

Urod Jabučini dani Jabuke Đakovo PSS Đakovo – Expo

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs