Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 12. ZeGeVege
  • 05.09.2019. 07:30
  • Grad Zagreb, Zagreb

Slavni "mesni" burger, "jaja na oko" i 25 OPG-ova na ZeGeVege festivalu!

Posjetitelje će privući raznolika ponuda, brojne degustacije i ukusna jela u kojima će moći opušteno uživati na klupama ispod suncobrana, najavljuju organizatori.

Foto: ZeGeVege
  • 344
  • 27
  • 0

U petak 6. rujna od 8 do 21 sat i subotu 7. rujna 2019. od 8 do 20 sati Trg bana Jelačića u Zagrebu već dvanaesti put zaredom ugostit će najveću vegansku manifestaciju u ovome dijelu Europe – ZeGeVege festival održivog življenja. Uvijek prožet odličnom atmosferom i pozitivnom vibrom, u 12 godina postojanja ZeGeVege festival, u organizaciji udruge Prijatelji životinja, postao je nezaobilazan dio turističke, gospodarske, gastronomske, ekološke i kulturne ponude Hrvatske, koji se ne propušta.

Iz široke ponude već poznatih, ali i mnogo novih zdravih proizvoda izlagača ZeGeVege festivala organizatori izdvajaju kozmetiku koja nije testirana na životinjama, obuću bez životinjskih sastojaka, ekološke uloške i pelene, ekološko voće i povrće, ekstradjevičanska ulja, vegansko pivo, biljna mlijeka i ledenu kavu, proizvode bez glutena, dodatke prehrani... Posjetitelje će privući raznolika ponuda, brojne degustacije i ukusna jela u kojima će moći opušteno uživati na klupama ispod suncobrana. 

Ponudit će više vrsta veganskih burgera

Čak dvanaest restorana donosi raznoliku ponudu primamljivih biljnih variva, kobasica, hot-dogova, kebaba, raznih biljnih namaza, kolača, sladoleda i drugih delicija. ZeGeVege festival ponudit će i više vrsta veganskih burgera uključujući i sve popularniji Beyond burger koji izgledom, okusom i teksturom podsjeća na životinjsko meso i tako predstavlja ukusan izazov svima onima koji odabiru veganstvo kao zdraviji i suosjećajniji način života koji ujedno čuva zdravlje planeta.

Biljni burgeri: Mora li se meso dobiti od krave ili svinje umjesto od biljaka?

Bogat program ZeGeVege festivala namijenjen je svima zainteresiranima, bez obzira na njihove trenutačne prehrambene navike, a posebnost koja ga izdvaja od ostalih sajamskih događanja je naglašen edukativni karakter. Program predavanja i radionica jedinstvena je prilika da posjetitelji u dva dana, na jednome mjestu, svakih sat vremena odslušaju nešto novo i degustiraju vegansku hranu. Na odličnim predavanjima posjetitelji imaju priliku od zanimljivih predavača saznati više o etičkim i zdravstvenim dobrobitima veganske prehrane za sve, uključujući djecu i sportaše, specističkoj ideologiji, održivom razvoju i, što je iznimno aktualno, utjecaju i posljedicama uzgoja životinja za hranu na okoliš i planet. Na radionicama kuhanja moći će naučiti kako napraviti vegansku sarmu, ćevape, zdrave slastice, tjestenine i umake, "jaja na oko", palačinke i druga uobičajena jela te kako pohati i napraviti majonezu, biskvit ili omlet bez jaja, mlijeka i drugih životinjskih sastojaka. Na ZeGeVegeu sigurno nitko neće ostati gladan i žedan i korisnih informacija te jela i napitaka!

I Mate Rimac dao podršku festivalu

Uz poznate glumce Mariju Omaljev i Miraja Grbića koji su simpatičnim poziranjem za jumbo plakate pozvali da na ZeGeVegeu saznamo više o veganstvu i održivom razvoju, veliku podršku ZeGeVege festivalu dao je Mate Rimac: "Značajno je za Hrvatsku održavanje festivala održivog življenja i poticanje kroz njega svih nas na biljnu prehranu jer o nama ovisi opstanak na ovome planetu. Stoga dajem podršku ZeGeVege festivalu i veganskom pokretu te pozivam sve da ne propuste posjetiti ga."

ZeGeVege festival edukativnog je i humanitarnog karaktera, i organiziran je na neprofitnoj osnovi. Prošle godine ZeGeVegeom prošetalo je više od 50.000 posjetitelja, a ovogodišnje također očekuje besplatna brošura s receptima, veganskim trendovima i mnogim korisnim informacijama i zanimljivostima. Svoj dolazak najavili su: Emil Tuk iz Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba, Vlado Prskalo iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, Irena Cajner Mraović iz Gradske skupštine Grada Zagreba, Igor Kreitmeyer iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike i drugi uzvanici.

Program s popisom svih izlagača, izvođača i predavača s rasporedom njihovih nastupa i predavanja dostupan je na stranicama Prijatelji životinja i ZeGeVege.  

Izlagat će i 25 OPG-ova

ZeGeVege festival ove godine dobio je pokroviteljstvo: Predsjednice Republike Hrvatske - Kolinde Grabar-Kitarović, Hrvatskog sabora - Ureda predsjednika, Grada Zagreba - gradonačelnika Milana Bandića, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva turizma, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Hrvatske gospodarske komore - Sektora za turizam, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Treba napomenuti kako je među izlagačima i 25 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, ali i drugih proizvođača. 


Tagovi

ZeGeVege OPG Izlagači Biljni burger Mate Rimac


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]