Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Slavonika
  • 23.02.2019. 18:00
  • Osječko-baranjska, Osijek

Slavonika četvrti put inspirira poljoprivredu

Četvrto izdanje nacionalne poljoprivredna konferencija Slavonika, održat će se na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta u Osijeku.

Foto: Vedran Stapić
  • 1.153
  • 74
  • 0

Nacionalna poljoprivredna konferencija Slavonika, održat će se 5. ožujka na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta u Osijeku. Četvrto izdanje konferencije će svečano otvoriti ministar poljoprivrede i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Tomislav Tolušić koji će imati i izlaganje o smjernicama hrvatske poljoprivrede. 

"Pod okriljem platforme Inspiriramo poljoprivredu, s ciljem poticanja i promicanja razvoja poljoprivrede i njezinih politika usmjerenih na održiv ruralni razvoj, 22 poljoprivrednih stručnjaka kroz predavanja i panele iznijet će svoja razmišljanja i dati poglede na rješenja s ciljem konkurentnosti hrvatske poljoprivrede. 

Slavonika je jedina konferencija koja okuplja sve ciljne javnosti unutar poljoprivredne zajednice: stručnjake velikih poljoprivrednih kompanija, predstavnike državnih institucija, akademsku zajednicu, ali i ono najvažnije studente koji predstavljaju budućnost hrvatske poljoprivrede. Kao i prošle godine, studenti će imati priliku postavljati pitanja ministru Tomislavu Tolušiću tijekom programskog dijela kroz koje će neka od pitanja otvoriti razmišljanja o pogledu mladih budućih poljoprivrednih stručnjaka na hrvatsku poljoprivredu", navodi se u najavi Slavonike.

Program konferencije podijeljen je u tri tematska sklopa predavanja pod temama: "Uloga institucija u razvoju hrvatske poljoprivrede“, "Pozitivni primjeri“ i "Digitalna transformacija, konkurentnost i opstanak hrvatske poljoprivrede“. U okviru programa održat će se i panel rasprava "Kako ojačati proizvođače u lancu opskrbe i osnažiti domaći vertikalni lanac od poljoprivrede do turizma?“, a svoje izlaganje imat će i direktorica Europske banke za obnovu i razvitak u Republici Hrvatskoj Victoria Zinchuk

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Osječko – baranjske županije i grada Osijeka, a suorganizator su Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta u Osijeku te Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Konferencija se održava bez financijske kotizacije te se očekuje 360 sudionika, a svi zainteresirani mogu pronaći više informacija na novoj službenoj internetskoj stranici www.inspiriramo-poljoprivredu.com, zaključuje se u priopćenju. 


Tagovi

Slavonika Konferencija FAZOS Osijek


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]