Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Svjetski dan hrane
  • 28.09.2013. 11:00

Svjetski dan hrane u Osijeku

Hrvatska agencija za hranu (HAH) i Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO) organiziraju obilježavanje Svjetskog dana hrane

Foto: RGBStock.com
  • 373
  • 31
  • 0

Hrvatska agencija za hranu (HAH) i Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO), pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ive Josipovića i Ministarstva poljoprivrede RH, organiziraju obilježavanje Svjetskog dana hrane.

Tom će prigodom, u srijedu, 16. listopada 2013. godine, u Hotelu Osijek, u Osijeku, biti održan međunarodni skup „Održivi prehrambeni sustavi u svrhu dostupnosti sigurne hrane i nutritivno vrijedne prehrane“.

Neodrživi modeli razvoja narušavaju prirodni okoliš, prijete ekosustavima i biološkoj raznolikosti, neophodnima za opskrbu hranom u budućnosti. Prehrambeni sustav sastoji se od okoliša, ljudi, institucija te procesa proizvodnje, obrade i distribucije poljoprivrednih proizvoda. Politika i intervencije u prehrambenim sustavima rijetko imaju zdravu prehranu stanovništva za svoj glavni cilj. Kako bi postigli održivost sustava, potrebni su udruženo djelovanje i dodatni napori svih dionika u poljoprivrednim i prehrambenim sustavima, gospodarenju prirodnim resursima, javnom zdravstvu i obrazovanju te u širim domenama politike.

Skup pruža mogućnost susreta i razmjene iskustava te dogovora o budućoj suradnji, predstavnicima nadležnih tijela, poljoprivrednim proizvođačima, predstavnicima industrije, organizacijama potrošača, znanstvenicima te ostalim dionicima, s područja Hrvatske i regije.

Foto: RGBStock.com


Tagovi

Svjetski dan hrane HAH FAO Održivost

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]