Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Turopoljska svinja
  • 02.07.2018. 18:00

Vrednovanje tradicijskih proizvoda od turopoljske svinje

Projekt čiji je cilj očuvanje turopoljske svinje, trajao je dvije godine, a rezultati će biti predstavljeni u srijedu.

Foto: Wikipedia/Fraxinus Croat
  • 235
  • 28
  • 0

Predstavljanje rezultata projekta "Vrednovanje tradicijskih proizvoda od turopoljske svinje", održat će se se u srijedu, 4. srpnja u 10 sati u Javnoj ustanovi Park prirode Lonjsko polje u Krapju 16.

Kako se navodi u pozivu, projekt čiji je cilj očuvanje turopoljske svinje, trajao je dvije godine. Kako bi se povećao uzgoj, bilo je neophodno razviti asortiman proizvoda od turopoljske svinje i marketinški ih pripremiti za tržište.

Po dolasku u Lonjsko polje planiran je obilazak gospodarstva na kojem se uzgajaju turopoljske svinje te degustacija proizvoda od turopoljske svinje. S rezultatima projekta upoznat će nas Damir Kovačić, direktor Agrarnog savjetovanja, Ivor Stanivuković, ravnatelj Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje te proizvođači proizvoda od turopoljske svinje.

U 11 sati proizvođači će u sklopu projekta imati završni sastanak na kojem će biti predstavljeni rezultati projekta i model stavljanja proizvoda od turopoljske svinje na tržište te pokretanje postupka registracije zaštitnog znaka tih proizvoda, zaključuje se u pozivu. 


Tagovi

Turopoljska svinja Lonjsko polje Autohtona pasmina


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?