Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Donacija
  • 31.03.2021. 13:00

Donirano dodatnih četiri tisuće pilića na potresom pogođenim područjima

Time se, kažu iz Ministarstva poljoprivrede, nastavljaju napori u obnovi stočnog fonda potresom pogođenog područja, ovoga puta za OPG-ove Grada Gline i Općine Lekenik.

Foto: Bigstock/ kharhan
  • 92
  • 272
  • 0

Poljoprivrednicima na potresom pogođenim područjima donirane su još četiri tisuće pilića tvrtke Koka, čime se nastavljaju napori u obnovi stočnog fonda potresom pogođenog područja, ovoga puta za OPG-ove Grada Gline i Općine Lekenik, priopćili su iz Ministarstva poljoprivrede.

"Osim obnove narušenog poljoprivrednog potencijala kroz donaciju stoke i peradi punimo poluprazne i prazne godinama zapuštene objekte, a cilj nam je kroz ove mjere i staviti u funkciju što veći fond poljoprivrednog zemljišta kojim Banovina obiluje“, izjavio je državni tajnik Tugomir Majdak koji je i uručio donaciju.

Podsjetio je i kako je prošloga tjedna u koordinaciji Ministarstva poljoprivrede donirano 45 svinja namijenjenih rasplodu za lokalne OPG-ove i 1.500 pilića za 70 poljoprivrednih gospodarstava.

Nadalje, istaknuo je i kako je zaprimljeno više od 1.421 tone stočne hrane, od kojih su poljoprivrednicima u potrebi razdijeljene 1.307 tona.

Iz Grupe Vindija kazali su kako ovom donacijom nastavljaju pomagati i građanima i gospodarstvu u potresom razorenim područjima.

"Ovakvim izrazima solidarnosti želimo pridonijeti bržoj revitalizaciji gospodarske aktivnosti i očuvanju malih obiteljskih gospodarstava, ključnih proizvođača kvalitetne domaće sirovine“, poručili su.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Donacija Pilići Stočna hrana Tugomir Majdak Potres


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs