Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Schaumann
  • 20.05.2015. 10:35

Kako uspjeh na njivi pretočiti u uspjeh u štali?

U odabiru odgovarajućeg dodatka za sjenažu (silažnog inokulanta) veliku ulogu ima vrsta travne mase za siliranje i njena suha tvar.

Foto: freedigitalphotos, satit_srihin
  • 485
  • 24
  • 0

Sezona sjenaža je za neke već počela, a većina se za nju sprema. I u ovoj godini za uspješnost sjenaža neophodni su pravi silažni dodaci (silažni inokulanti).

Sjenaža je, osim kukuruzne silaže, najvažnije voluminozno krmivo u govedarstvu. Ona treba biti interesantna svakom gospodarstvu zbog svoje ekonomičnosti i fiziološke vrijednosti te potencijalno visoke opskrbljenosti hranjivima neophodnim za sve preživače. Naročito nakon ukinuća mliječnih kvota i padova cijene mlijeka u prvom planu treba stajati povećanje količine mlijeka na gospodarstvu i proizvodnja visokokvalitetne voluminoze.

Više mlijeka iz voluminoze!

U seminaru "Svi razlozi neuspjeha u spremanju sjenaža" održanom u Hrvatskoj te kroz tekstove iz prošlih članaka "Sjenaža-kada je najbolje kositi?" i "Zar za mene nema sjenaže?" Schaumann Agri stručnjaci pokušali su približiti tematiku i objasniti gdje se mogu napraviti značajni pomaci: kako da uspjeh na njivi pretočite u uspjeh u štali.

Odabir odgovarajućeg dodatka za sjenažu

U odabiru odgovarajućeg dodatka za sjenažu (silažnog inokulanta) veliku ulogu ima vrsta travne mase za siliranje i njena suha tvar, odnosno kada ste kosili i koliko ste provenuli tu masu.

Tisuće zadovoljnih korisnika čini BONSILAGE europskim silažnim inokulantom br.1!

BONSILAGE program iz Schaumann-a pokriva svako područje primjene sa odgovarajućom kombinacijom bakterija.

U sveobuhvatnom istraživačkom radu izabrani su najefikasniji sojevi bakterija mliječno-kiselog vrenja i napravljene su njihove kombinacije prema specifičnosti upotrebe. Rezultat su vrhunske sjenaže koje su se istaknule u sljedećim prednostima:

  • smanjenje gubitaka suhe tvari
  • visoka aerobne stabilnosti
  • smanjenje razvoja nepoželjnih klostridija
  • minimalna razgradnja proteina

Poboljšana probavljivost vlaknine vodi ka jednoj povećanoj energetskoj koncentraciji krmiva koja gradi osnovu za povećanje proizvodnje i rentabilnosti. Djelovanje BONSILAGE proizvoda provjerena je i potvrđena u brojnim i višekratnim neovisnim istraživačkim postrojenjima, ali najočiglednije u praksi. BONSILAGE proizvodi nose oznake kvalitete po DLG-ocjenjivanju.

Vaš Schaumann! - Higijena krmiva i silažni inokulanti

Autor: Ljiljana Pomper, dipl.ing.polj.

Foto: freedigitalphotos, satit_srihin


Tagovi

Schaumann Agri Bonsilage program Silažni inokulanti Krmivo Voluminoza Mlijeko Spremanje sjenaže Košnja sjenaže Dodaci za sjenažu


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]