Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Razvoj stočarstva
  • 06.02.2016. 13:00

Povezivanjem institucija do razvoja stočarstva

Radi se na povezivanju institucija u sektoru stočarske proizvodnje sa ciljem funkcionalne integracije institucija u sistem upravljanja znanjem i primjene novih tehnologija, te podizanje konkurentnosti u poljoprivrednoj proizvodnji Republike Srpske.

Foto: bigstockphots.com
  • 170
  • 8
  • 0

Vlada Republike Srpske usvojila je Informaciju o funkcionalnoj integraciji institucija radi prevazilaženja ograničenja u razvoju sektora stočarstva u Republici Srpskoj i time podržala inicijativu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u vezi povezivanja institucija u sektoru stočarske proizvodnje sa ciljem funkcionalne integracije institucija u sistem upravljanja znanjem i primjene novih tehnologija, te podizanje konkurentnosti u poljoprivrednoj proizvodnji Republike Srpske.

Vlada je zadužila Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da u saradnji sa Veterinarskim institutom "Dr Vaso Butozan", Poljoprivrednim institutom Republike Srpske, Veterinarsko-stočarskim centrom, Poljoprivrednim fakultetima u Banjoj Luci i Istočnom Sarajevu, Institutom za genetičke resurse, te sa Poljoprivrednom savjetodavnom službom, izraditi prijedlog i utvrdi opravdanost povezivanja institucija u oblasti animalne proizvodnje i to kroz:

  • organizovanje i formalno povezivanje tri postojeće institucije (Veterinarskog instituta "Dr Vaso Butozan", Poljoprivrednog instituta Republike Srpske i Veterinarsko-stočarskog centra) i
  • povezivanje ove institucije sa Poljoprivrednim fakultetima u Banjoj Luci i Istočnom Sarajevu, Institutom za genetičke resurse, te sa Poljoprivrednom savjetodavnom službom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, u cilju podizanja konkurentnosti u poljoprivrednoj proizvodnji Republike Srpske.

Foto: bigstockphots.com;135pixels


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS


Tagovi

Razvoj stočarstva Povezivanje institucija Nove tehnologije Animalna proizvodnja Konkurentnost

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Na toplijim lokalitetima evidentiran je intenzivan porast vinove loze. Zbog najavljenog kišnog razdoblja poželjno je izvršiti preventivnu zaštitu vinograda jednim od pripravaka: Mikal flash, Mikal Premium F, Curzate F, Pergado F, Fantic F,... Više [+]