Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Savjetovanje
  • 29.01.2019. 15:10
  • Ličko-senjska, Plitvička jezera

Tolušić: Uz novi program potpore, planiramo i dodatna rasterećenja za stočare

Sutra počinje već 14. savjetovanje uzgajivača goveda za koje je Ministarstvo poljoprivrede osmislilo novi program potpore.

Foto: Bigstockphoto/Nosnibor137
  • 1.587
  • 167
  • 0

Već 14. savjetovanje uzgajivača goveda u Republici Hrvatskoj, održat će se 30. i 31. siječnja 2019. godine u Plitvičkim Jezerima u hotelu „"Jezero“ u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu.  

"Ministarstvo poljoprivrede posebnu pozornost usmjerava na razvoj govedarske proizvodnje i stočarstva u cjelini. Novim programom potpore proizvođačima ćemo u tri godine isplatiti 195 milijuna kuna bespovratnih sredstava za kupnju i uzgoj rasplodnih junica, a Zakon o uzgoju domaćih životinja osigurat će učinkovitu provedbu uzgojnih programa te unaprijediti uzgoj domaćih životinja i stočarsku proizvodnju u Hrvatskoj.

Samo udruženi i jaki uzgajivači mogu biti tržišno konkurentni

U fokusu su uzgajivači domaćih životinja koji će voditi uzgojne programe. Samo udruženi i jaki uzgajivači mogu biti tržišno konkurentni i zbog toga smo kao potporu razvoju naših uzgajivačkih organizacija ove godine osigurali iznos od dva milijuna kuna, trostruko više nego prethodnih godina. I tu nećemo stati, planiramo dodatna rasterećenja za naše stočare", izjavio je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. 

Novo: Zakon o uzgoju domaćih životinja! Cilj je udruživanje i okrupnjavanje

Predavanja u okviru Savjetovanja, navodi se u priopćenju Ministarstva, pokrit će najvažnija područja govedarske proizvodnje s naglaskom na pružanje konkretnih savjeta uzgajivačima. Sveučilišni profesori i domaći stručnjaci održat će 12 predavanja koja tematski pokrivaju najvažnija područja: zakonska legislativa, agrarna politika, selekcija i uzgoj, držanje i hranidba goveda, proizvodnja i kvaliteta stočarskih proizvoda, tržište, zdravstvena zaštita i preventiva, tehnologija proizvodnje i očuvanja stočne hrane. Bit će predstavljeni primjeri iz prakse, iz stvarne proizvodnje, a mliječne farme predstavit će svoje uspješne modele proizvodnje. U okviru Savjetovanja održat će se panel rasprava "Kako povećati proizvodnju mesa“. 

Suradnja s uzgajivačkim savezima

"Ovo 14. savjetovanje organizirali smo u suradnji s našim središnjim uzgajivačkim savezima iz govedarske proizvodnje, osluškujući njihove potrebe i očekujući da ćemo putem konstruktivnih rasprava o pojedinim temama doći i do konkretnih zaključaka u korist hrvatske govedarske proizvodnje. Na taj način, iznimno uspješnu suradnju koju ostvarujemo u provedbi uzgojnih programa, proširujemo i na segment edukacije i informiranja uzgajivača goveda", dodao je Tolušić.

Uzgojnim udruženjima u stočarstvu 679 tisuća kuna, potpisano 15 ugovora

Naime, suorganizatori Savjetovanja su središnji uzgajivački savezi - Središnji savez hrvatskih uzgajivača simentalskog goveda (HUSIM) i Savez udruga hrvatskih uzgajivača Holstein goveda (SUHUH). 


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Savjetovanje uzgajivača goveda Goveda Tomislav Tolušić


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?