Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Proizvodnja mlijeka
  • 17.03.2022. 11:00
  • Bijeljinska regija, Republika Srpska, Lopare

Turski privrednik planira izgradnju farme vrijedne 2,5 miliona KM u Loparama

Realizacijom ovog plana napravila bi se savremena farma za proizvodnju sirovog mlijeka u kojoj bi muža bila robotizovana

Foto: Maja Celing Celić
  • 334
  • 120
  • 0

Načelnik opštine Lopare Rado Savić razgovarao je sa turskim privrednikom Šabanom Četinom i njegovim saradnicima o mogućnosti realizacije poslovnog plana za izgradnju štalskog objekta, nabavke junica, opreme i mehanizacije za proizvodnju sirovog mlijeka koji bi se proveo na području ove lokalne zajednice.

"Planiramo investirati oko 2.500.000 KM za farmu u kojoj bi bilo oko 400 grla, gdje bi bilo zaposleno 15 radnika", rekao je Četin.

On je rekao da bi se realizacijom ovog plana napravila savremena farma za proizvodnju sirovog mlijeka u kojoj bi muža bila robotizovana. Njegova firma se, između ostalog, bavi proizvodnjom mlijeka i posjeduje mljekaru u Tuzli.

Investitoru već pokazane lokacije 

"Investitoru smo predočili naše potenciajle i pokazali neke od lokacija gdje postoje štale u kojima se gajila stoka, također smo razgovarali i o opštinskom zemljištu koje je trenutno zaparloženo, a investitotor bi ga priveo namjeni i uzeo pod zakup", rekao je načelnik Savić.

Prilika za 1.000 proizvođača kukuruza – Turci pokreću proizvodnju u Brčkom?

Prema njegovim riječima inicijalni razgovor će biti nastavljen naredne sedmice, nakon pripreme odgovarajuće dokumentacije, a izrazio je i nadu da će doći do realizacije ove investicije koja bi dovela do novog zapošljavanja na području opštine Lopare.


Tagovi

Farma Krave Mlijeko Lopare Rado Savić Šaban Četin


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.