Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tihomir Jakovina
  • 28.01.2014. 12:30

Jakovina na konferenciji o hrvatskom namještaju

Koliko je hrvatski proizvod, kada je o namještaju riječ, konkurentan na tržištu Europske unije?

Foto: freepik.com
  • 293
  • 25
  • 0

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina je danas, 28. siječnja 2014. u 09:30 sati, otvorio konferenciju "Priča o hrvatskom namještaju". Konferencija se održava u Zagrebu u prostorijama HGK u organizaciji Poslovnog dnevnika, pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede.

Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, tržište od 500 milijuna kupaca otvorilo se i hrvatskim proizvođačima namještaja. Uz priliku da puno lakše prodaju svoje proizvode na zajedničkom tržištu, dobili su i priliku da konkuriraju i na nizu javnih i privatnih natječaja. Priča o hrvatskom namještaju priča je o uspjehu industrije koja je puno poznatija u europskim i svjetskim nego domaćim okvirima, obzirom da se u većini domaćeg namještaja nalazi svega 5 % uvoznog proizvoda.

Nameće se pitanje, koliko je hrvatski proizvod, kada ja o namještaju riječ, konkurentan u krizi i to ne samo kvalitetom, koja je nerijetko bolja od europskog prosjeka po kvaliteti materijala, već i dizajnom i izgledom koji je uvelike presudan pri odabiru namještaja od strane kupca?Naravno, uz porezna i ostala opterećenja nametnuta od strane države, kao i visoku cijenu rada, ostaje upitna i konkurentnost u okruženju gdje druge države, poput Italije ili Skandinavskih zemalja, aktivno podržavaju svoje proizvođače.

Na ta i mnoga druga pitanja odgovor će dati sudionici konferencije: Tihomir Jakovina, ministar poljoprivrede, Aida Kopljar, načelnica Sektora drvne industrije Ministarstva poljoprivrede, Darko Motik, profesor na Šumarskom fakultetu u Zagrebu, Ivan Pavelić, predsjednik Uprave Hrvatskih šuma, Edvard Ribarić, predsjednik Uprave Hrvatskog kreditnog osiguranja, Zdravko Jelčić, vlasnik tvrtke Spin Valis, Renato Radić, vlasnik tvrtke Prima te Mladen Orešić, profesor s Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu.

Foto: freepik.com


Tagovi

Tihomir Jakovina Konferencija Hrvatski namještaj Aida Kopljar Darko Motik Ivan Pavelić Edvard Ribarić Zdravko Jelčić Renato Radić Mladen Orešić HGK

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Još jedan vinski gulaš. Red crvenog luka, juneći močing, malo začina i par litara vina. Nešto se i popilo kroz sate bdijenja iznad kotlića. Taktiziranje na temu ‘glad je najbolji začin’ još je jednom polučilo uspjeh 🍷😎