Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krađa drva
  • 03.05.2018. 16:30

Prijavljen i revirnik šumarije, šumokradici izdao popratnicu

Obojica su kazneno prijavljena: jedan zbog krađe, drugi zbog zlouporabe položaja i ovlasti.

Foto: Pixabay/MabelAmber
  • 2.152
  • 121
  • 0

Zbog sumnje u krađu drva iz šume na području mjesta Pješčanica, općina Gvozd, provedeno je kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim muškarcem kojeg se sumnjiči da je sredinom prosinca prošle godine u šumi dvoje vlasnika, 71-godišnje žene i njenog 58-godišnjeg brata, posjekao 30 stabala hrasta, graba i bukve, počinivši štetu od oko 15.000 kuna, navodi sisačko-moslavačka policija. 

Kako objašnjavaju, prema prethodnom dogovoru je 45-godišnji revirnik šumarije za ukradenu drvnu masu izdao popratnicu, u kojoj je naveo neistinite podatke i time ju stavio u legalni promet, nakon čega su drva izvezena iz šume i prodana. Zbog krađe je 43-godišnjak kazneno prijavljen, dok je revirnik šumarije prijavljen za kazneno djelo zlouporaba položaja i ovlasti.

Sisačko-moslavačka policija zabilježila je i krađu sjemenskog kukuruza. Kako navode, u Mahovu, mjestu pokraj Martinske Vesi, nepoznati je u polju s prikolice ukrao 40-ak vrećica sjemenskog kukuruza i automatsku kuku za vuču, čime je tvrtku sa sisačkog područja oštetio za oko 22.500 kuna. Od odgovorne osobe je zaprimljena kaznena prijava zbog krađe, a za počiniteljem se traga.


Tagovi

Krađa drva Policija Kaznene prijave


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]