Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Program sufinanciranja
  • 15.04.2021. 08:40

Osigurano šest milijuna kuna potpore regionalnim organizacijama vinara i vinogradara

Usvojen je Program sufinanciranja rada regionalnih organizacija vinara i vinograda za razdoblje 2021. do 2023. godine.

Foto: Vedran Stapić
  • 188
  • 239
  • 0

Usvojen je Program sufinanciranja rada regionalnih organizacija vinara i vinograda za razdoblje 2021. do 2023. godine na sjednici Vlade Republike Hrvatske održanoj 14. travnja, priopćili su iz Ministarstva poljoprivrede. 

Tako je u Državnom proračunu za trogodišnje razdoblje osigurano šest milijuna kuna, odnosno za 2021. godinu dva milijuna kuna. 

Program, pojašnjavaju, za cilj ima podržati aktivnosti rada vinara i vinograda koje doprinose razvoju marketinga i promocije vinara iz svoje regije, promicati održivu i okolišno prihvatljivu poljoprivredu i povećati udio vina sa zaštićenim oznakama zemljopisnoga podrijetla u RH. 

Potpore su predviđene za regionalne organizacije koje u skladu sa Zakonom o vinu okupljaju fizičke ili pravne osobe koje se bave proizvodnjom grožđa, mošta ili vina u jednu regionalnu organizaciju za svaku od četiri vinogradarske regije u RH. 

Korisnici će sredstva moći koristiti za administrativne troškove, najam, režije i uređenje uredskog prostora, kupnju informatičke opreme i tehnologije, bruto plaću zaposlenih djelatnika, edukaciju te pripremu i promoviranje nastupa regionalne organizacije na tržištu.

"U svjetlu teških uvjeta poslovanja u koronakrizi, konstantno produljujemo trajanje mjera i osiguravamo dodatna sredstva. Zbog toga smo na raspolaganje stavili dodatnih 30 milijuna kuna sredstava za nastavak dokazano efikasnih kriznih mjera Destilacija vina u kriznim slučajevima i Potpora za krizno skladištenje vina, a do kraja mjeseca u tijeku su i prijave na natječaj Ulaganja u vinarije i marketing vina“,  izjavila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Vučković: I dalje ćemo pomagati vinski sektor, jedan od najpogođenijih krizom

Podsjetila je kako dijelom i zbog spomenutih kriznih mjera, Vinska omotnica u 2020. godini ima najveće iskorištenje do sada u iznosu od 94 posto, drugim riječima, u hrvatsko vinarstvo i vinogradarstvo u prošloj je godini uloženo oko 76 milijuna kuna.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Program sufinanciranja Regionalne organizacije Državni proračun Koronakriza Vinska omotnica


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dio vinograda Belja koji čekaju obnavljanje. Snimljeno na Banovom brdu povrh Kotline