Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Savjetovanje
  • 03.02.2021. 13:20

Restrukturiranje i konverzija vinograda: Naknade za gubitak dohotka po hektaru

U javnom savjetovanju su izmjene Pravilnika o provedbi mjere restrukturiranje i konverzija vinograda iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina za razdoblje od 2019. do 2023. godine.

Foto: Martina Popić
  • 317
  • 451
  • 0

Otvoreno je novo savjetovanje na temu izmjene Pravilnika o provedbi mjere restrukturiranje i konverzija vinograda iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina za razdoblje od 2019. do 2023. godine, priopćili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Kako pojašnjavaju, izmjene se odnose na prilog IV. kojim se propisuje jedinični godišnji financijski iznos naknade za gubitak dohotka po hektaru za 2021. godinu u iznosu od 31.026,67 kuna.

"Postupci započeti do stupanja na snagu ovoga Pravilnika dovršit će se u skladu s odredbama Pravilnika o provedbi mjere Restrukturiranje i konverzija vinograda iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina za razdoblje od 2019. do 2023. godine“, navode iz Ministarstva.

Podsjećamo, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u siječnju je najavila Natječaj za mjeru Restrukturiranje i konverzija vinograda, a koji bi trebao biti objavljen ova mjesec.

Ovo je mjera koju je financijski najlakše realizirati. Idealna je za vinogradare i vinare koji žele promijeniti sortiment vinove loze (zbog drugačijih zahtjeva tržišta) kao i onih koji žele promijeniti tehnologiju proizvodnje kako bi vinograde prilagodili strojnoj berbi (zbog sve manje raspoloživosti fizičke radne snage).

Detaljne informacije o savjetovanju možete pronaći ovdje.

Naime, kroz nju se priznaju troškovi vlastitog rada, ali i trošak naknade za izgubljeni prihod za trogodišnji period (samo u slučaju sadnje vinograda na istoj površini). 

Savjetovanje je otvoreno do 5. veljače 2021. godine.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Savjetovanje Rekonstruiranje Konverzija Vinograd Izmjene Pravilnika


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.