Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo poljoprivrede
  • 17.12.2016. 09:00

U 2017. podrška stočarstvu

Skupština Srbije, juče je usvojila izmene i dopune Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju, koji predviđa procedure i rokove za korišćenje sredstava iz evropskih fondova IPARD.

Foto: mpzzs.gov.rs
  • 2.174
  • 262
  • 0

Skupština Srbije, juče je usvojila izmene i dopune Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju, koji predviđa procedure i rokove za korišćenje sredstava iz evropskih fondova IPARD. Osim Zakona o podsticajima usvojene su i najavljene izmene i dopune Zakona o vodama u kojem su sada utvrđena pravila o ispuštanju i kalitetu komunalne vode. Pravila su usklađena s onim u Evropskoj uniji.

Važan podsticaj stočarstva

Da bi se obezbedilo što više posla za prerađivačku industriju važno je da se finansijski podstakne uzgoj većeg broja junadi koji će se kasnije odgajati za tov. Tako je objasnio razloge za nove podsticaje ministar poljoprivrede Branislav Nedimović prilikom posete poljoprivednom gazdinstvu u Topoli, prenosi Blic.

"Na tržištu vlada velika tražnja za junećim mesom, naročito u EU, imamo i priču o sertifikatima sa Kinom, i na nama je da nađemo finansijska sredstva da postaknemo što veći broj grla koji će kasnije biti namenjieni za tov", rekao je Nedimović u Topoli.

Podsticaji mladim poljoprivrednicima

Prilikom posete u Topoli ministar je najavio i podsticaje za mlade proizvođače, kao i za one koji žele da se bave tovom junadi. Tržište, kako je objasnio Nedimović, opredeljuje kako ćemo se ponašati, a na Vladi je da to prepozna kao granu. To je kroz budžet i urađeno, a cilj je da se njegovim korišćenjem omogući da veća količina tovljenika bude na raspolaganju da bi prerađivačka industrija imala više posla.

"Na nama je da pružimo i dodatnu logistiku. Preko veterinarskih stanica i taj problem ćemo rešiti", najavio je Nedimović.

Foto: mpzzs.gov.rs


Izvori

Blic


Autorka

Marija Antanasković

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa višegodišnjim iskustvom u novinarstvu. Zaljubljenik u poljoprivrednu tehniku.