Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ukrao traktor
  • 01.05.2024. 18:00

Ljubav je to: 18-godišnjak ukrao Fendt vredan 320.000 evra - šta ga čeka?

Mladić je pomno isplanirao krađu, a onda traktorom prešao stotine kilometara po Bavarskoj. Policija ga tereti za više kaznenih dela.

Foto: Shutterstock/Dizfoto
  • 285
  • 53
  • 0

Neobična krađa s još neobičnijim razlogom dogodila se ovih dana u Nemačkoj. U gradu Marktoberdorf u Bavarskoj 18-godišnji je mladić iz pogona kompanije Fendt ukrao novi traktor vredan 320.000 evra. 

Pomno isplanirano

Pomno je pripremio svoj zločin. U Bavarsku je stigao iz Severne Rajne-Vestfalije, no na svom je automobilu imao lažnu registraciju. Takođe, falsifikovao je identifikacioni kôd za probnu vožnju, seo u traktor i jednostavno se odvezao izvan kruga firme, piše all-in

Sutradan je uhvaćen u blizini ovog velikog kompleksa koji osim pogona sadrži i prodajno mesto te restoran, a nakon što su ga prepoznali zaposleni te je pozvana policija. 

Fendt fan

Istražiteljima je na ispitivanju priznao da je veliki ljubitelj Fendt marke traktora te da je to bio razlog zašto ga je ukrao. Vrlo je verovatno da govori istinu jer je na svojoj turneji, pre nego se vratio, prošao nekoliko stotina kilometara po Bavarskoj. 

Svoju će ljubav teško platiti jer bi ga policija mogla teretiti za više kaznenih dela - sumnju na krađu ili neovlašćeno korišćenje vozila, krivotvorenje isprava, vožnju bez saobraćajne dozvole i povrede propisa o porezu na vozila. 


Tagovi

Krađa Fendt Krađa traktora Fendt traktor Fan Nemačka


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.