Osmocote Start 6W (11-11-17+2MgO+TE)

Tip: Mineralna đubriva
Proizvođač: ICL Specialty Fertilizers (Everris)

Osmocote Start, đubrivo s omotačem druge generacije, vrlo je efikasno za pružanje odgovarajuće hrane za biljke s kratkim ciklusom kultivacije. Može pružati do 6 nedelja dodatne prihrane za biljke.

Osmocote Start je potpuno obmotan. Ima NPK kompoziciju 11-11-17 i sadrži sve osnovne mikroelemente. Njegov prerađeni omotač omogućava jednolično i regulisano snabdevanje hranljivim materijama za biljke s nižim EC-om, čak i tokom kraćih perioda rasta.

Takođe je siguran od bilo kakvog ispiranja. Osmocote Start stvara vrhunske uslove ukorenjavanja budući da ishrana koju pruža može da se kombinuje s malim sadržajem soli.

Prednosti proizvoda:

  • bolje ukorenjavanje i boja biljaka
  • potpuno obmotan s jednoličnim otpuštanjem
  • manje ispiranja i izuzetno efikasan
  • bezbedan za korišćenje, nema stresa od soli
  • jednostavan za primenu i ne praši se

Osmocote Start nudi odličan plan đubrenja za jednogodišnje biljke s kratkim ciklusom rasta, poput ljubičica, jagorčevine, impatiensa i maslačka.

Osmocote Start je, takođe, idealan za povrće osetljivo na so, kao i za reznice koje imaju veće teškoće pri ukorenjavanju. Može da se meša, pa je moguće površinsko đubrenje dok god na lišću ne ostaju granule đubriva.

Preporučena količina*

 

Lagana ishrana

Normalna ishrana

Rasad u posudama

0,5-1,5 g/l

1,5-2,5 g/l

Saksijske biljke

0,5-1,5 g/l

1,5-2,5 g/l

Sadnice

0,5-2 g/l

-

Rasad povrća

0,5-1,5 g/l

1,5-2,5 g/l

*Navedene količine se odnose na neđubrene supstrate i opšte su preporuke. Za detaljnije savete i optimizaciju korišćenja, u npr. tunelima i staklenicima, obratite se svom Everris savetniku.

 

N P K Fe B Cu Zn Mg Mn Mo
11,00% 4,80% 14,10% 0,38% 0,01% 0,11% 0,01% 1,20% 0,05% 0,01%

Pogledajte ostala đubriva proizvođača: ICL Specialty Fertilizers (Everris)