Tip: Organska đubriva
                    Proizvođač: Zoberbac
                
Kalijum u obliku mikrokapsula. Povećava konzistenciju, boju, šećer. Za ekološku poljoprivredu.
Kuality je formulacija vrlo bogata kalijumom, bez nitrata, sulfata, fosfata i karbonata, potpuno komplementarna sa biopeptidima transporterima (CBT), koja omogućava trenutnu apsorpciju i translokaciju unutar biljke, te koja obezbeđuje snabdevanje plodova tokom rasta, razvoja i zrenja. Specijalni proces helatiranja sa aminokiselinama čiji je proizvod molekul CBT – niske molekulske mase (manje od 800 daltona) sprečava reakciju sa drugim mineralnim i organskim molekulima olakšavajući apsorpciju kalijuma vrlo brzo nakon nanošenja folijarnim putem. Kalijum podstiče fotosintezu, poboljšava aktivnost i ubrzava formiranje i mobilizaciju biljnih šećera iz lišća u plodove. Reguliše vodni režim i smanjuje isparavanje (transpiraciju). Pospešuje ranije zrenje, povećava nivo šećera, poboljšava boju i kvalitet ploda.
| 
			 Biljna vrsta  | 
			
			 Vreme aplikacije  | 
			
			 Folijarno l/ha  | 
			
			 Broj tretmana  | 
			
			 Fertigacijom l/ha  | 
		
| 
			 Hortikulture  | 
			
			 razvoj ploda kod viših temperatura  | 
			
			 2–4  | 
			
			 3–4  | 
			
			 5–10  | 
		
| 
			 Industrijski paradajz  | 
			
			 zajedno sa zaštitnim sredstvima  | 
			
			 2–4  | 
			
			 3 tokom čitavog ciklusa  | 
			
			 5–10  | 
		
| 
			 Krompir  | 
			
			 razvoj krtola  | 
			
			 2–4  | 
			
			 3 tokom čitavog ciklusa  | 
			
			 5–10  | 
		
| 
			 Jagoda, malina  | 
			
			 razvoj ploda povećanja temperature  | 
			
			 2–4  | 
			
			 4–5  | 
			
			 5–10  | 
		
| 
			 Jezgričavo voće  | 
			
			 razvoj ploda  | 
			
			 2–4  | 
			
			 2–4  | 
			
			 5–10  | 
		
| 
			 Koštičavo voće  | 
			
			 razvoj ploda  | 
			
			 2–4  | 
			
			 2–4  | 
			
			 5–10  | 
		
| 
			 Agrumi  | 
			
			 razvoj ploda nakon 3 faze rasta ploda  | 
			
			 2–4  | 
			
			 3–4  | 
			
			 5–10  | 
		
| 
			 Avokado, mango  | 
			
			 razvoj ploda  | 
			
			 2–4  | 
			
			 2–4  | 
			
			 5–10  | 
		
| 
			 Maslina  | 
			
			 pre i tokom sazrevanja  | 
			
			 2–4  | 
			
			 2  | 
			
			 -  | 
		
| 
			 Vinova loza  | 
			
			 rast bobica pre berbe  | 
			
			 2–4  | 
			
			 2-3  | 
			
			 -  | 
		
| 
			 Banana  | 
			
			 punjenje ploda  | 
			
			 3–4 ml/biljci  | 
			
			 4-5  | 
			
			 5 ml/biljci  | 
		
| 
			 Žitarice  | 
			
			 početak punjenja zrna  | 
			
			 3-5 l  | 
			
			 -  | 
			
			 -  | 
		
FIZIČKE KARAKTERISTIKE: Crvenkasta tečnost, gustina (pri 20 ˚C) = 1,28 kg/l, pH ( na 0,2% /pri 20 ˚C) – neutralan.
FORMULACIJA: koncentrovani rastvor (SL).
Način delovanja: Preko korena i folijarno.
Kuality po mogućnosti primeniti folijarno. Njegova neutralna pH vrednost i nizak indeks soli omogućavaju potpunu i brzu apsorpciju kalijuma.
KOMPATIBILNOST: Ne mešati sa kiselinama i jakim dozama ili sa jedinjenjima bakra i sumpora.
Pakovanje: kanta od 5 i 20 litara.
| N | K | 
|---|---|
| 0,80% | 20,00% |