Bio-algeen granulat

Tip: Organska đubriva
Proizvođač: Shulze i Hermsen GmbH

Bio-algeen granulat višestruko povećava kapacitet zadržavanja vode (i do 300 %), tako da biljkama stalno stoji na raspolaganju potrebna količina vlage, a to je naročito značajno u sušnim letnjim periodima. Istovremeno je i univerzalna prehrambena podloga, a služi za optimalno regulisanje mikroflore u zemljištu. Koristi se u mnogim projektima presađivanja, rekultivacije istrošene zemlje, u baštama, parkovima, u rekonstrukciji, renoviranju i održavanju sportskih igrališta, golf terena i zelenih površina, u ozelenjavanju nekvalitetnih površina, peska...

Primenjuje se za: biljke, zelene površine, oporavak drveća.

Preparat se lako primenjuje: može se aplikovati ručno i mašinski.

Primena:

  • Travnjaci 50-100 g/m2 već prema kvalitetu zemljišta, lagano isfrezati.
  • Umorna zemljišta i zaštita od erozije 50-100 g/m2 lagano isfrezati.
  • Za renoviranje travnjaka, produbljivanje korenske zone 50-100 g/m2 nakon aerifikacije, mešavinu granulata s peskom (odnos 1:1) staviti u iskopane rupe. Mineralno đubrivo dodati nakon 14 dana.
  • Za brzo prokorenjavanje busena 50-80 g/m2 lagano zagrnuti na fino planiranoj podlozi, postaviti busenje i dobro zaliti. Mineralno đubrivo dodati nakon 8 dana.
  • Fiksiranje gornjeg sloja na strminama (humusiranje) 50 g/m2 ravnomerno rasprostrti na donji sloj, a zatim postaviti gornji sloj.
  • Za supstrate pri sadnji biljaka 1,5-3 kg/m3, kod tresetnih supstrata i do 10 kg/m3.

Sadnice 30-60 g po iskopanoj rupi, već prema veličini rupe.

N P K Mg S
0,51% 0,28% 3,16% 0,85% 2,12%

Pogledajte ostala đubriva proizvođača: Shulze i Hermsen GmbH