Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Sweet

Sweet je dostignuće GEAPOWER tehnologije u skladu s prirodom. Odlikuje ga odlična kompatibilnost sa svim sredstvima za zaštitu bilja. Sweet je formulisan tako da preko biološki aktivnih jedinjenja poboljšava sam proces cvetanja i formiranja plodova, te na kraju ubrzava dozrevanje plodova i povećava njihov kvalitet. Plodovi su ujednačeni i imaju intenzivniju boju. Sastojci u Sweet-u utiču na povećanje šećera u plodu. Zahvaljujući specijalnim nutrijentima poboljšava se sama konzistencija ploda i omogućava duži rok skladištenja i čuvanja plodova.

Prednost Sweet-a proizilazi iz činjenice da je to preparat proizveden po standardima Geapower tehnologije - inovativnog procesa koji na najbolji način iz kvalitetnih prirodnih sirovina stvara potpuno iskoristiva biljna hraniva.

Što se nalazi u Sweetu?

  • Polisaharidi - složeni šećeri, ugljeni hidrati veće molekularne mase i složenije građe, koji se sastoje od velikog broja monosaharida povezanih glikozidnom vezom. Strukturni polisaharidi daju mehaničku stabilnost ćelijama i organizmu. Zapravo, polisaharidi služe kao baza za potporu strukture ćelije, pa su samim tim važan faktor u rastu i razvoju biljke.
  • Makro i mikroelementi - neophodni za odvijanje metaboličkih procesa. Sweet sadrži kalcijum i magnezijum zajedno s elementima borom i cinkom. Ti elementi, između ostalog, čine deo enzima koji su nosioci električki nabijenih molekula koji učestvuju u građenju ćelija. U drugim slučajevima, pomenuti elementi, učestvuju u složenim metaboličkim procesima. Kombinacija ovih funkcija važna je za rast i razvoj biljke.

Kako Sweet utiče na cvetanje i dozrevanje plodova?

Polisaharidi i hranljivi elementi stimulišu aktivnost enzima direktno povezanih s procesima cvetanja i dozrevanja plodova. Kao rezultat tih procesa, plodovi su snažniji i vizuelno ujednačeniji, dok im je boja intenzivnija. Redovno korišćenje Sweet-a utiče na povećanu akumulaciju karotenoida i flavonoida koji utiču na bolje dozrevanje i kvalitet plodova. Utiče na povećanje sadržaja šećera u plodovima

Magnezijum je važan faktor enzimskih procesa, dok bor učestvuje u procesima transporta šećera kroz ćelijsku membranu. Cink je kofaktor značajan za ostale procese. Zajedno, svi ti elementi stimulišu fiziološke procese u biljci koji utiču na povećanje sadržaja šećera u plodu. Poboljšava konzistenciju plodova i osigurava duži rok trajanja. Kalcijum i magnezijum sprečavaju pojavu nekih fizioloških bolesti, dok bor utiče na povećanje suve materije u plodovima, pa su oni čvršći i zadržavaju svežinu tokom dužeg perioda čuvanja.

GEAPOWER tehnologija u SWEET-u obezbeđuje:

  • ujednačeno cvetanje i dozrevanje plodova
  • podizanje nivoa šećera u plodovima
  • bolju konzistenciju i duži rok trajanja plodova

Rezultati Sweet-a u ogledima:

Korišćenje Sweet-a u plasteničkoj proizvodnji ljiljana u Italiji, pokazalo je da je boja cveta 20 puta intenzivnija odnosno da je cvet veći u proseku za 7 cm od netretiranog.

Zašto odabrati Sweet?

  • na prirodan način pojačava boju plodova
  • utiče na podizanje sadržaja šećera
  • utiče na bolju konzistenciju plodova i njihov duži rok trajanja
  • siguran, prirodan proizvod, jednostavan za upotrebu i potpune usvojivosti
  • standardi Geapower tehnologije su zaštićeni patent firme Valagro kako bi konačni rezultati bili najbolji i u skladu s prirodom

Uputstva za primenu:

Kultura

Vreme primene

Doza

Jabuka i kruška

Kada plod počinje

da menja boju / 20 dana pre početka berbe.

3 l/ha

Koštičavo voće

Kada plod počinje da menja boju / 10-15 dana pre početka berbe.

3 l/ha

Limun

U vreme formiranja ploda. Tokom razvoja i dozrevanja ploda.

2-3 l/ha, odnosno 3-3,5 l/ha

Vinske i stone sorte vinove loze

Kada bobice počnu da menjaju boju 20 dana pre početka berbe.

2-3 l/ha

Industrijski paradajz

Kada plod počne da menja boju.

2-3 l/ha

Paradajz, paprika, patlidžan

7-10 dana pre svakog branja.

2-3 l/ha

Cveće

Pred otvaranje pupoljaka na svakih 7-10 dana.

200-400 ml/100 l vode

Dinja i lubenica

Od početka razvoja ploda, na svakih 10-15 dana.

2,5-3 l/ha

Jagode

Svakih 8-10 dana kada plod počinje da poprima svetliju boju.

2,5-3 l/ha

Šećerna repa

U fazi intenzivnog rasta korena.

2,5 l/ha